de liefdes van Loes – DIY voor je lenteboeket

Oooh, ik heb zoveel liefdes. Iedere week ga ik je daar deelgenoot van maken. Ik woon aan de rand van de stad, tegenover het bos. Nee, niet op de boerderij. Misschien in de toekomst ooit wel maar die staat dan in Frankrijk… ik droom nog even verder. En ondertussen hoor ik je al denken: ‘wat kun jij mij dan vertellen over landelijk leven?’.  Wekelijks neem ik je mee met mijn blogs naar mijn liefdes en landleven gevoel, veel plezier.

 

Het landleven-gevoel haal ik graag binnenshuis. Terwijl ik deze blog schrijf sneeuwt het buiten, een prachtig plaatje. Tijd om de bloemetjes binnen in de vaas te zetten. Ik hou van tulpen in de winter. De lente binnenhalen en mij verheugen op het het nieuwe seizoen dat voor de deur staat.Met dit gure winterweer vind ik het heerlijk om na een wandeling lekker warm bij de kachel te zitten en creatief bezig te zijn.

Creatief ben ik wel denk ik, echt handig durf ik mijzelf niet te noemen. Af en toe maak ik armbanden en ik hou ontzettend van breien.

Ik bedacht iets grappigs voor je lenteboeket. Heel simpel zelf te maken: een sjaal en ketting voor de vaas. De foto’s van mijn ingepakte bloemenvazen maakte ik natuurlijk in de sneeuw. Dat vond ik zo mooi, kon het niet laten. Daarna de bloemetjes gezellig op tafel gezet.

Sjaal en ketting voor je vaas

 

Sjaal en ketting voor je vaas

 

Sjaal en ketting voor je vaas

De ketting die ik maakte is simpeler dan simpel. Gewoon een aantal mooie kralen rijgen en met een knoopje vastmaken aan je vaas. Wel even de omtrek meten zodat het mooi past.

Laat ik heel eerlijk zijn. Ik kan helemaal niet goed breien. Ik kan recht en averecht breien, een boordsteek lukt nog net.

De ambitie is er niet om het goed te kunnen. Het gaat mij vooral om die rust de ik erin kan vinden. Een uurtje breien staat voor mij gelijk aan een uurtje mediteren. En als ik dan ook nog iets leuks kan maken, ben ik helemaal blij. Het blijft altijd bij sjaals, lekker recht toe, recht aan. Meer kan ik ook niet. Een sjaal voor de vaas is weer eens wat anders en ik vind het heel hip en vrolijk staan.

sjaal voor bloemenvaas

 

sjaal voor bloemenvaas

 

sjaal voor bloemenvaas

Geniet van de winterkou buiten de komende dagen en geniet van de warmte binnen!

Liefs van Loes

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie