Voor het blog gezet | Viana Queis

Ingrid Servaes van woonwinkel Landligt gaf in ons vorige gastblog de pen door aan Viana Queis. Viana is, net als Ingrid eigenaresse van een woonwinkel. Vanuit haar winkel in het Limburgse Geleen verkoopt zij door haar zelf opgeknapte spullen. Ook geeft zij workshops en kan je bij haar terecht voor interieuradvies. Geniet van het gastblog van Viana…

10599625_660107037429825_2318207795402362239_n

Hoi, ik wil me graag aan u voorstellen: ik ben Viana Queis en eigenaresse van woonwinkel Gustaviaans Vintage Homestyle in Geleen, Zuid-Limburg. Daarnaast ben ik moeder van een grote zoon van 20 jaar en woon ik al bijna 29 jaar samen met mijn levenspartner Michel, en onze hond Mexx.

Mexx bewerkt 3

Mexx

Ik heb vroeger de kunstacademie gedaan maar het laatste jaar zag ik dat niet meer zitten. Van daaruit ben ik toen in het casino terecht gekomen. Wat een verschil hè… Hier heb ik jaren gewerkt maar opeens, na 17 jaar bij het laatste bedrijf, stond ik op straat. Een reorganisatie zoals dit nu zo netjes heet. Tsja, en wat ga je dan doen? Nou, hier hoefde ik niet lang over na te denken.

collage stoel 7 en stoel 4

De liefde van vroeger…het pimpen van meubels.

Gewoon je droom naleven en een eigen winkel beginnen met de liefde van vroeger. Schilderen, opknappen en stofferen, kortom het pimpen van meubels.

Dat was wat ik leuk vond om te doen en dat is altijd mijn passie gebleven.

collage stoel 3 en 2

Toen ik nog in Den Bosch woonde, haalde ik van alles van straat af om op te knappen, dus waarom nu dan niet en zo ben ik drie jaar geleden begonnen met mijn winkel.

collage stoel 1 en 5 en 6

Ik ben dan ook bij ons in het dorp begonnen met een klein winkeltje maar na twee jaar kon ik al naar een groter pand met een mooie ruimte erbij waar ik nu regelmatig workshops geef, in o.a. verftechnieken.

Ik hoop dat ik dit nog kan uitbreiden zodat ik in de toekomst ook stoffeer workshops kan geven maar dit ligt nog ergens in de toekomst… voor als ik later groot ben :-)

collage stoel met blik verf en ladenkastje versleten

Heerlijk om met klanten kleuren bij elkaar te zoeken of om een oude kast weer een nieuw leven te geven door een leuke decoupage of transfertechniek en een likje verf.

collage kast met bidprent

Het oude stoeltje van oma weer van zolder te halen en een leuke plek te geven, met een nieuw stofje en een likje verf.

collage ladenkastje met stoel en ladenkastje

Of een lampenkap te verlossen van zijn varkenshuid en hier een mooie linnen lampenkap van maken die nog jaren naast de bank staat om heerlijk een boekje te lezen of een shawl te haken.

lampenkap bewerkt 3

Een dingetje houd ik altijd voor mezelf en dat is schilderen op doek. Dit doe ik met een leuke groep op maandagmorgen bij Dapfne Brankaert.

Heerlijk onder het genot van een paar kopjes koffie met de kwast aan de gang…wat wil een mens nog meer.

vleugels bewerkt 3

schilderij meisje bewerkt 3

Eigenlijk ben ik een slechte raadgever qua kleuren want bij mij thuis is alles wit en wat niet wit is, wordt wit geverfd maar dit niet verder vertellen hè…

collage overige

collage schilderij bank en eettafel

bank met kast bewerkt

Viana en haar winkel Gusta-Viaans Vintage Homestyle kun je vinden via www.gustaviaansvintagehomestyle.nl en Facebook.

Viana Queis mag natuurlijk ook de pen doorgeven aan iemand waarvan zij het blog volgt, groot fan is of vindt dat ze het verdient om een stuk te schrijven. We zullen donderdag 26 februari zien wie ze heeft gekozen.kant en zo bewerkt 3

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie