Huisjekijken bij | Petra

spuitflessen bewerkt 2Dit keer zijn wij te gast bij Petra Brandhorst. Petra is styliste en heeft haar eigen interieuradviesbureau. Zij woont samen met haar gezin in een naar eigen zeggen ‘strakke blokkendoos’. Inmiddels is het strakke karakter wel wat verzacht door mooie details en straalt de woning vooral sfeer en gezelligheid uit. Hoe Petra dit heeft gedaan deelt zij met ons aan het einde van de reportage door het geven van een aantal diy tips. Wij gaan huisjekijken bij Petra…

Wij, mijn man Maico, zoon Liam (de drie dochters wonen al op zichzelf) en ik, Petra Brandhorst vinden het leuk om ons huis te laten zien op de website van huisjekijken.

Alles op het gebied van interieur is mijn grote passie en ik heb het geluk dat ik dankzij mijn werk als styliste bij een woonwinkel én als eigenaresse van interieuradviesbureau knusXL (www.knusxl.nl) van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken.trap collage

Omdat ik zoveel met diverse interieurs en kleur bezig ben, is mijn eigen interieur heel ingetogen wat kleur betreft. Thuis kom ik tot rust, en het is grappig om te horen dat veel collega stylisten dat ook zo ervaren. Ik voeg wel eens kleur toe maar ben het heel snel weer zat.

Door veel met contrast in materiaal te werken voorkom ik dat het een saai geheel wordt.woonkamer collage

Het leek een hele overgang toen wij zeven jaar geleden verhuisden van een jaren 30 woning met originele details naar deze strakke blokkendoos. Vreemd genoeg zat dit huis onmiddellijk als een warme jas.

Het is een heel comfortabel, ruimtelijk en stoer huis en vooral de aparte indeling blijkt heel functioneel te zijn.accessoires collage

De gehele benedenverdieping is woonkeuken zodat de kasten die voor een gezellige sfeer zorgen, de grote eettafel en de ruime keuken met gemak erin passen.keuken 2 collage Met vrienden en visite zitten we altijd in de keuken. Gezellig aan de lange tafel met hapjes en wijn en in de zomer gaat de hele schuifpui open en dient de tuin als verlenging van de keuken.keuken collage

Op de eerste verdieping is de woonkamer, met twee zithoeken aan zowel de voor- en de achterkant. Aan de ene kant een tv hoek en aan de andere kant, in een gezellige nis een leeshoek. Op de tweede verdieping zijn twee ruime slaapkamers, een grote badkamer en aan de zijkant van het huis nog een hele grote slaapkamer.slaapkamer collage 1

slaapkamer collage 2Door in het hele huis alle deuren te vervangen door paneeldeuren, glad gestuukte plafonds en muren, hoge plinten, houten planken op de muren en het gebruik van kalkverven van Painting the Past heeft het huis een hele gezellige warme uitstraling.logeerkamer collageDe heerlijke tuin met grote veranda en verdiepte tuin op het zuidwesten staat vol met Annabels (Hortensia), Buxus en veel bomen zoals dakplantanen en leilinden.

De tuin is ons paradijs in de zomer.

collage tuin

Ik ben dol op textiel. Veel gordijnen, vachtjes en vooral kussens.

Geweldige sfeermakers, net als veel kaarsen.hal collage

Ik vind het vooral leuk om met low budget iets bijzonders te maken. Heel veel spullen in ons huis komen van Marktplaats zoals kasten, oude koffers en tafels. Een paar oude items in huis geven direct een ziel aan de ruimte. Onze kroonluchters zijn bijvoorbeeld maar voor een paar euro van Marktplaats gehaald. Wij hebben ze goed ontvet en met muurverf geverfd.

Groots effect voor heel weinig geld.

diy collageDe gordijnen in de woonkamer zijn van de Ikea maar door er een theedoek met tekst van de H&M op te stikken wordt het een eigen origineel ontwerp. Andere gordijnen in huis hebben een detail van een postzak erop gestikt. De gordijnen in de keuken zijn gemaakt door een donker gordijn onder een witte te maken en met textielverf en sjabloon een tekst te maken op een stuk stof en deze hierop te stikken.

diy gordijnen collage

Nog enkele diy tips van Petra:
Goedkope kant-en-klaar linnen of katoenen gordijnen worden in een handomdraai geweldige tafellakens. Maak er een leuk label aan of sjabloneer er een leuke tekst op en je hebt een stoer, groot tafellaken. Met de goedkope kanten gordijnen van Ikea eronderuit piepend heb je in een handomdraai een romantische uitstraling van de eettafel.
Een simpel greepje van de Praxis op de achterkant van een geverfde Ikea stoel schroeven doet ook al een hele hoop.
Steek oude zwart wit foto’s tussen spiegellijsten of kastdeuren en je maakt het een stuk persoonlijker.
Grote terracotta potten geverfd in een kalkverfje staan erg leuk als grote vaas met takken. In de winter ook erg decoratief met bijvoorbeeld een krans en gewei of met grote takken en teksten. Leuk voor in een leeg hoekje.

 Met vriendelijke groetjes,kaarsen op schaal bewerkt

Petra

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij | Petra

Geef een reactie