Ninneke’s Corner | Handig en romantisch

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns …..

Vandaag een rubriekje handig en romantisch samen gevouwen,benieuwd?

Handig en Romantisch

naamloos--5

Romantisch badderen

Ik was altijd al gek op zo een bad rekje,toen we jaren geleden het huis hadden verbouwd,stond dit op mijn verlanglijst.Talloze winkels afgedaan maar de metaal uitvoeringen,waren ook wel soms al stuk,aan het  punt waar ze ineen gelast waren.Ook bovendien zat er toch ook een behoorlijk prijskaartje aan vast.Dat bedrag wou ik er dan toch niet voor neerleggen als ze dan toch vrij vlug stuk konden gaan . Kan natuurlijk ook zijn omdat iedereen in de showrooms het wel hanteert,misschien ook wel eraan trekt en sleurt om te zien hoe sterk het wel is.Zelf één maken in metaal ….. nou dat gaat mijn petje te boven.Maar in hout dat ging me wel lukken. Toch min of meer dan toch.Het idee zat goed,had al op een grote plank de delen getekend, De onderkant,2 grote zij delen in de lengte,2 zij delen in de breedte, nog kleine delen die als tussenschot zouden dienen,zodat je vakjes bekomt. Ik ging eens vlug dat klusje klaren.Gewapend met decoupeerzaag ging ik aan de slag. Het ging steeds maar van korte duur echter goed.Had al 3 keer de mal terug moeten overtekenen op de plank.Omdat ik steeds afweek van de lijnen,had ik al de helft van de plank verspeeld. Ik en  decoupeerzaag geen goede combinatie,zo bleek..Dus moesten we het register vrouwelijke charmes maar even openmaken.Manlief poeslief vragen of hij de delen wou uitzagen. Dat deed hij ook,nog meer zelfs,hij nagelde en lijmde de stukken ook nog aan elkaar.Eerst verlijmde hij de delen met houtlijm.Dan nagelde hij de delen nog met nagelpistool aan elkaar.Dat zit dan extra stevig ineen,zou zelfs een aanvaring met de Titanic overleven.Hoefde ik enkel nog het rekje te schilderen.Tekst aan te brengen,met behulp van sjabloon..Die je in de goede doe het zelf zaken kunt kopen,een gehele sjabloon met het alfabet op .Ben je een spetter eend in het bad?,breng dan ook nog een laagje impregneer beits aan.Zodat het beter tegen water bestemd is . Zo’n  rekje is super handig ,bovendien ook bijzonder decoratief met een landelijke uitstraling.Romantische omkadering in je badkamer,of je nu alleen van je bad wil genieten,of zalig met je partner,glaasje wijn erbij,of bubbels. Dat is toch heerlijk vertoeven zo in het sop.Ben in ieder toch blij met mijn rekje,het was deze keer wel teamwork maar dat is zeker geen schande.Er zullen zich onder jullie ook  wel minder hand standvastige klussers begeven.Die beroep moeten doen op een handige Harry.Zo dat was het weer voor deze week met een crea ideetje.

Handig en romantisch

Handig en romantisch

Of gewoon om de badkamer nog meer uitstraling te geven

Of gewoon om de badkamer nog meer uitstraling te geven

Tip: meet eerst de binnen afmeting van de breedte van je bad,hou er rekening mee dat je ook nog moet voorzien dat het rekje kan dragen/steunen op de rand van het bad,als je een mal gaat uittekenen.Neem ook verf die voor buitenhuis bestemd is,geeft ook extra bescherming tegen het water uiteraard.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie