Op Wydrum | Goede voornemens om af te vallen?

Een blog van Saskia, 25 jaar en gek op veranderen en nieuwe dingen. Naast haar fulltime baan sport ze veel, eet ze gezond (recepten!), is veel met haar woning in de weer(tips!) en heeft iedere dag wat anders aan(inspiratie!). Je krijgt een kijkje in het drukke leven van deze vrolijke meid in haar tweewekelijkse blogs.

 Heb jij ook goede voornemens om af te vallen? Hier een aantal tips…

Stop dan met crunches doen!

In tegenstelling tot wat we eerder dachten, is 15min per dag buikspieroefeningen doen níet de sleutel tot een platte buik. Je buikspieren worden er wel sterker van, maar zolang er nog een te dikke laag lichaamsvet voor zit, zul jij ze helaas nooit zien.

Dus, hóe komen we nou echt van dat buikje af?

Dat behoeft even wat achtergrond informatie.

Het zichtbaar maken van je buikspieren of het “strakker” maken van je buik heeft dus voornamelijk te maken met de hoogte van je vetpercentage. En nee dat heeft niks te maken met vocht vasthouden ;-)

Het uitgangspunt voor vetverbranding betekent simpelweg meer energie verbruiken dan dat er binnen komt aan calorieën. Logisch hè!

Voeding is hier het meest cruciale element in, met alleen trainen red je het niet.
Echter, met een healthy leefwijze alléén red je het ook niet. Dat zie je wel aan mij.

Ik eet al vrij lang echt heel gezond, maak eigen tussendoortjes en sport vier á vijf keer per week fanatiek en tóch heb ik nog aardig wat reserves op (vooral) mijn buik.

Ik heb daarom hulp gezocht. Als je er zelf niet meer uit komt, dan moet je het aan anderen overlaten die er écht verstand van hebben.

We gaan ervoor!

Vanaf maandag 2 Februari start ik daarom een nieuw half jaarlijks traject met complete begeleiding in voeding en training. Ik heb er ontzettend veel zin in, ben super gemotiveerd en ik hoop jullie hiervan over een tijdje mooie resultaten te laten zien.

Alvast 1 tip? ;-)

image

En ik dan?

Ik hoor je denk, ‘leuk voor je, maar daar word ik niet slanker van!’.
Dat is waar, wil jij ondertussen ook alvast een stap in de goede richting zetten?

Dan adviseer je ik MyFitnessPal te downloaden. Een app op je telefoon waar je volledige inname op een dag in kan voeren om een vooraf gekozen doel te behalen.

Jenny, van ‘Healthyfans’ schreef er een leuk stukje over op haar blog:

“My fitness is een hele handige app als je gezond je doel wilt halen. Of dat nou afvallen, aankomen, groeien of je gewicht behouden is. Met deze app kun je heel strikt te werk gaan. Allereerst maak je een profiel en voer je je gewicht, lengte, levensstijl (hoe actief ben je?) en je streefgewicht in. Je kunt zelf je doel bepalen en my fitness pal helpt je hiermee. Alles wat je eet, kun je invoeren in de app en de app rekent voor je uit hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten, suikers etc je maaltijd bevat. Je gaat zo dus heel bewust met je eten om en ziet goed wat je op een dag allemaal inneemt en of het aan je eigen eisen voldoet. Wat ook handig is aan deze app is dat hij zelfs barcodes scant! Hij herkent een product aan zijn barcode en registreert alles dan vanzelf.

Ook kun je vooruitgang zien, wat heel motiverend werkt. Dit wordt ook vormgegeven in een grafiek.

Heb jij nog goede voornemens? Deel ze met ons en motiveer elkaar!

Ps. Wil je me volgen? Kijk dan op mijn Instagram (sklaver01) of Facebook!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Op Wydrum | Goede voornemens om af te vallen?

Geef een reactie