Uit het leven gegrepen…


Een happy feeling…

Ik weet nog dat toen ik heel jong was en naar de tv keek naar The Cosby show , Familie Ties, Full house en Growing Pains, hoe perfect al die gezinnen eigenlijk waren. Ik hield van al deze gezinnen. Ik hield van de manier waarop ze met elkaar omgingen, de lol die er was. Hoe ze met elkaar praatten als er iets was en ze altijd overal wel een oplossing voor hadden. Dat was precies hoe ik mijn gezin wilde hebben als ik getrouwd zou zijn en kinderen zou hebben.

Het was een fantasie, ontstaat uit het feit dat ik zelf in een gezin ben opgegroeid met een moeder die verslaafd was aan alcohol. Maar mijn gezin, mijn kinderen zijn totaal anders dan ik altijd had verwacht en had gedroomd…

Niet dat ik niet van mijn kinderen hou want dat doe ik enorm veel en ik doe alles wat in mijn mogelijkheden ligt voor hen. Ik heb 3 kinderen; 2 dochters, eentje van 22 en 18 en een zoon van 14. Mijn oudste dochter woont samen met haar vriend en haar zoontje van 3 met de 2e onderweg die elk moment kan komen (en ik hou er zó niet van om oma te zijn). Ik ben nu 43 en zelf nog jong, te jong om oma zijn. Ik heb haar altijd gesteund, ben niet kwaad geworden toen ze vertelde dat ze zwanger was. Dat ik oma ben heb ik echt aan moeten wennen en nog steeds hoor, dat is ook een proces. Voor mij voelde het namelijk niet zoals bij anderen die oma zijn of worden. Ik hou van mijn kleinkind hoor en ben blij dat hij er is want wees nou eerlijk wat is nou de beste manier om positief te worden…de lach en liefde van een kind. Dat is iets om bij weg te smelten. Mijn dochter van 18 woont bij mij en heeft een beperking waaronder een laag IQ. Mijn zoon van 14 die ook een beperking heeft waaronder ook het IQ maar ook trauma’s en onverwerkte dingen en woede aanvallen bij alles wat hem niet aanstaat. Hij heeft een paar jaartjes in een jeugdhuis gewoond maar woont sinds vorig jaar weer thuis.

Geloof mij, het is niet altijd makkelijk.

Ik heb voor ontzettende zware keuzes gestaan en sta ik soms nog. 21f5b9ab2f62cf1861fab860262b72a0 Ik ben niet getrouwd (wel geweest). Ik heb een vriend waar ik niet samen mee woon want ik wil mijn eigen ding kunnen blijven doen en er voor mijn kinderen zijn op mijn manier. Vader van de kinderen is not in the picture (yeah voor mij, maar niet voor de kinderen). Sorry maar ik ben gewoon eerlijk. Hij heeft ook geen gezag over de kinderen. Daarnaast kamp ik zelf met angsten want heb een gegeneraliseerde angststoornis en een sociale angst stoornis. Ik heb een huidziekte – psoriasis – en kamp bijna elke maand met migraine aanvallen. Ik red me daarmee zonder medicatie, behalve de migraine dan. Ik ben best wel een onzeker persoon. 223983781437783172TiazmoNZc Ik werk af en toe vrijwillig in een winkeltje met brocante spullen maar dan wel in het magazijn want ik sta liever niet in de winkel zelf. En dan doe ik ook nog heel leuk werk voor huisjekijken door foto’s te plaatsen in het album. Ik moet rondkomen van weinig geld aangezien ik geen betaalde baan heb. Al met al heb ik best een pittig leven qua opvoeding.

Maar er is nog de happy feeling ook al gaat het niet altijd zo als ik het wil…

Ik wil alles zelf onder controle houden. Ik sta elke morgen weer met een portie positiviteit op. Ik ben geen negatief persoon, ik kan daar niks mee. Er is altijd een weg en ook al zien we die niet altijd hij is er wel.

A negative mind will never give you a positive life!

Hoe doe je dat dan, die happy feeling proberen vast te  houden?

ee84d518d4ac22ad1ca967cccdb1b781  

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie