Ninneke’s Corner Culinair | Linguine met mosselen en verse pesto

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Hou je ook zo van pesto?Kijk dan even hier voor een recept voor verse pesto en nog wat extra

Linguine met mosselen en verse pesto

linguine met mosselen en pesto (2)

Heerlijk met verse groene pesto

Nu er nog mosselen te verkrijgen zijn,schotel ik vandaag deze heerlijke maaltijd voor.Met de vers gemaakte groene pesto,is het  zo zalig over de tong.Kant en klare pesto uit bokaaltjes kan wel soms een handige uitkomst zijn.maar zijn ook soms erg gezouten,naar mijn smaak.Ik maak die liever zelf,er is ook niets aan,het is de makkelijkheid zelve.Met pesto kun je heerlijke maaltijden op tafel brengen.Dit recept vraagt ook niet veel tijd.De lijst aan ingrediënten beknopt.Dit zet je nog redelijk vlug op tafel,na een drukke dag werk.

Wat heb je nodig

Linguine of andere pasta ( 800 gr)

1 kilo mosselen

4 teentjes knoflook

8 tomaten

200 ml droge witte wijn

200 ml extra vierge olijfolie

4 eetlepels pijnboompitten

2 bosjes verse basilicum

4 eetlepels geraspte parmezaan kaas

peper

zout

linguine met mosselen en pesto (1)

Bord vol kleur en smaak

Bereiding: pureer met de staafmixer 2 x een handvol basilicumblaadjes met de pijnboompitten,de knoflook,de olijfolie en de Parmezaan kaas,tot een dikke pesto,kruid met peper en zout eventueel,voorzichtig met het zout.zet even opzij.Pel de tomaten,snij in kwartjes en ontdoe van pitjes,snij de tomaten in blokjes,zet weer even opzij.Spoel de mosselen goed schoon.Doe de mosselen in een grote pot met de wijn,kook de mosselen gaar.Schep de mosselen uit de pot,haal de mosselen uit de schelp(hou wat schelpen bij voor de afwerking van het bord) Kook de linguine in ruime pot gezouten water met wat olijfolie in beetgaar.Giet de pasta af meng er de pesto,tomatenblokjes en de mosselen bij. Serveer op borden afgewerkt met wat blaadjes verse basilicum en wat mosselschelpen. Voor variatie kun je ook verse zalm nemen,pocheer die dan in blokjes gaar,om bij de saus en pasta te mengen.Of andere kleine schaaldieren zoals venusschelpen of zo.Wat ook zeer jammie is in plaats van groene pesto , rode pesto te maken,dan een pasta gerecht te maken met grote tijgergarnalen,met stukjes zongedroogde tomaten in.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie