Briezietje | Druk bezig met van alles en nog wat….

20150110_165911In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Hallo lieve lezers,

Alweer een maandje voorbij. Het is alweer eind januari, en word het nu nog winter of willen we richting voorjaar? Ik ben er zelf nog niet echt uit. Ik hou ook wel van de winter, vroeg donker en genieten van je huisje en op donker dagen lekker knutselen. Mijn ouders hadden weer wat planken gevonden en meegebracht. Tja, dan weet je het wel…Ik zag er meteen mogelijkheden in !

Mijn handen jeuken als ik n plank tegenkom !

Pictures3

Dus, aan de slag, en zie hier het resultaat, Ik wil nog eigenlijk met chloor de planken oplichten omdat er een nog wat rode gloed doorheen komt, maar dat bekijk ik nog, misschien verf ik het tafel/bankje wel.

Net als jullie kijk ik veel plaatjes op huisje kijken en andere woonsites. Ook lees ik veel blogs . Mijn hoofd loopt soms over van de ideeën die ik dan opdoe, ik mis vaak alleen het materiaal. Deze maand gaan we eindelijk ook beginnen aan ons plafond in de keuken . Ik heb er veel zin in om dat dicht te maken, wat zal dat weer een ander zicht zijn zeg.  Ook hebben we een vloer besteld voor in de huiskamer, maar die kunnen we pas leggen als de vloerverwarming uit kan (mei?) Oei oei, geduld hebben dus…Ondertussen mag ik me gaan bezighouden met wat voor kleur het gaat worden, we weten precies hoe we het willen hebben, maar nu nog de uitvoering, ik kijk me scheel op allerlei sites, al weten we al bijna zeker bij wie we “het spul” gaan bestellen om die oude verweerde look te verkrijgen op de vloer . Het moet wel afsteken met het plafond ,want dat is van oude gebruikte steigerdelen en het moet natuurlijk geen blokhut gaan worden . Ik ga haar snel om advies vragen.

 Stoere lampen voor een prikkie

Zo kwam ik bij de welbekende winkel De lampen tegen die ik juist zo graag wilde hebben in de keuken, en natuurlijk bijna voor nop. Alleen ze waren nog niet naar mijn zin, ze moesten natuurlijk een betonlook krijgen, Nou dat is gelukt.

20150129_143908        20150129_144101

Ze waren dus wit metaal toen ik ze kocht. En zo zijn ze nu.

Er hangen er in totaal 3 boven het werkblad, zodat het mooi een geheel is.

En Tja, mijn handen zaten toch onder de muurvuller, dus…..

de grote pot met pollepels e.d. ook maar meegenomen. (beetje koffieprut, wat meel en verschillende grijze verf….tot ik het goed vond.)

20150129_144243

De kozijnen aan de buitenmuren (raampartijen) zijn nu zo goed als af en erg mooi geworden (omber grijs). Nu is mijn lieverd begonnen aan de binnen kozijnen, deze worden de kleur Grind. Joehoeh! Eindelijk kleur op de kozijnen die al 2,5 jaar in de grondverf stonden. Onze muren zijn berkbeige, shell sand grey , boulevard brown  , matte muurverf , dus dat kleurt mooi samen. Verder gaan we nog deuren maken voor de meterkast en de hal kast van steigerplanken, ik had een mooi plaatje ontdekt op internet van zo een deur, dus helemaal verliefd. De hal moet stoer en sfeervol  worden dus dat gaat helemaal goed komen. Zin in !! Natuurlijk zal ik zodra de deuren en het plafond klaar is daar iets over schrijven in mijn volgende blog.

Voor nu een paar sfeerfoto’s van mijn geknutselde hoekjes in huis, die ik natuurlijk ook zelf gemaakt, veranderd, geschilderd of bewerkt heb. Zoals bij velen van jullie, staat iets nooit lang op het zelfde plek

20150114_165948

Gezellig hoekje in de vensterbank met een lampen voet die ik bewerkt heb met muurvuller en verf

 

 

20150110_170108

Op een zelfgemaakt tafeltje van een oud luik van de oude vloer die hier in huis lag met een gietijzer oud onderstel, met daarop leuke potjes en oude schoenmallen die van mijn opa zijn geweest die schoenmaker was.

 

 

20150110_165911

Mijn verzameling oude glazen potten met herinneringen, zoals zand van stranden waar we zijn geweest en schelpen, maar ook een pot met Morellen van meer dan 100 jaar oud, nog gewekt door mijn over over -groot oma. Dit soort dingen zijn me erg dierbaar.

 

20150129_153705

Zo neem ik ook steeds wat mee van het strand, schelpen , steentjes met een leuke of mooie vorm, drijfhout , zeedruiven…

20150129_153744

Een kijkje in onze toilet in “oude stijl”

20150129_15363720150129_15361620150129_15582120150129_155712

We wilden graag een toilet in “oude stijl”, dus hebben we dit ook gecreëerd met nieuwe materialen maar dan in deze stijl.

Volgende keer zal ik de badkamer eens laten zien, daar zijn we zo trost op.

Voor nu een fijn eind januari en begin van februari, en voor degene carnaval gaan vieren , veel plezier, Alaaaaaffff (natuurlijk als echte Brabanders zijn wij er ook bij)

Lieve groet, Brigitte

kruiklamp briezietje

In het vorige blog van Briezietje kon je het stappenplan volgen voor het maken van deze geweldige kruiklamp. Gemist? Geen nood... met deze link kun je naar het stappenplan. Succes!
OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Briezietje | Druk bezig met van alles en nog wat….

Geef een reactie