Vestywo | Happy Valentine

DSC06895Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met je delen doormiddel van Tips & Tricks op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik je met ieder van mijn  blogs weer mag inspireren.  Vandaag heb ik een blog gemaakt over de liefde, want ja het is bijna weer 14 februari, de dag van de liefde. Heb je nog niks in huis en wil je dit keer creatief uit de kast komen, lees dan verder?

 

Leuk dat je verder bent gaan lezen en dat je dit keer iets creatief wil voor je geliefde. Want hij/zij is een bijzonder iemand voor je en dat moet gevierd worden. Natuurlijk kan en mag dat op elke dag van het jaar, maar waarom zouden we deze dag naast ons laten liggen als heel Nederland Valentijn viert? Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er weinig mee heb, toch vind ik het leuk om iemand een kaartje te sturen of manlief even lekker te verwennen.

1Voor vandaag een DIY, vilten hartje met feston- en Fluff-steek en letterkraaltjes.

Wat heb je nodig:
  • Vilt (voor deze DIY heb ik de kleuren hardroze en zachtroze gebruikt)
  • Patroon hart
  • Letterkraaltjes
  • Haakgaren (voor deze DIY heb ik het haakgaren van Phildar gebruikt in de kleur wit)
  • Vulling
  • Schaar
  • Naald

2Wat ga je doen:

Je legt het hart patroon op het vilt. Voor deze DIY heb ik hardroze en zachtroze vilt op elkaar gelegd en daaruit tegelijkertijd twee hartjes geknipt. Wil je graag twee dezelfde kleur kanten, vouw dan het vilt dubbel en leg het hart patroon op het dubbele vilt. Maak het hart patroon vast met in het midden de naald te steken, zo verschuift deze niet en kun je het hart mooi uitknippen. Ik heb geen rand langs het hart geknipt, je mag langs het patroon knippen. Als je dat gedaan hebt dan rijg je een stukje garen door het oog van de naald (hoehoeee..wat klinkt dat hé?! ;) ). Ken je de feston-steek al? Het is eigenlijk een heel simpele steek. Je steekt de naald aan de zijkant (ongeveer 5mm van de rand) van het hart in het vilt en haalt de naald er helemaal door. Dan prik je vervolgens weer vanaf de voorkant in het hart en haalt weer de naald  door, als je dan een klein lusje hebt, haal je de naald door het lusje en trek dan zachtjes aan. Op youtube of google kun je de feston-steek ook bekijken/volgen/zien. Misschien iets makkelijker als dat ik het nu schrijf. :). Dit houd je vol tot je BIJNA helemaal rond ben, goed lezen, bijna, soms ben ik te enthousiast  en maak ik het hele hartje dicht zonder de vulling erin te doen, hihi,..! Als je het hartje bijna dicht hebt, stop je wat vulling in het vilten hart, net zoveel wat jij mooi vind, de één vind een dik hartje mooi en de ander een wat dunner, denk erbij wat de ontvanger het mooiste zal vinden. Daarna maak je het hart helemaal dicht en hecht je af.

Vind je het leuk om een gehaakt randje langs het hartje te haken? Haak dan om het hartje de Fluff-steek, kijk hiervoor op youtube of google hoe dit moet/mag. Vind je dit niet leuk, sla dan deze stap over en ga naar de stap hieronder.

Je neemt de kraaltjes met het woord dat je op het hartje wilt laten bungelen. Deze rijg je achterstevoren aan het garen (het garen knip je trouwens dit keer niet af). Patroon voor 4 letters: Haak vervolgens 4 lossen, kraaltje ertussen, 2 lossen, kraaltje, 2 lossen, kraaltje, 2 lossen, kraaltje en 5 lossen. Dan haak je het bandje aan de bovenkant (het midden) van het hartje vast aan het gehaakte stukje, vervolgens (je haakt dus gewoon verder) haak je 40 lossen, zodra je hiermee klaar ben, vouw je het bandje dubbel en haak je het uiteinde aan het begin vast (midden van het hartje). 

3En,..als je het goed gedaan hebt, heb je zo`n hartje gemaakt. Dit is de zachtroze versie. Ik ben heel benieuwd of het gelukt is en wat je ervan vind.  Op mijn weblog heb ik over deze  hartjes een leuke blogpost geschreven, vind je het leuk om deze te lezen, ga dan naar mijn weblog, Vestywo. Dit is tegelijkertijd een leuke competition, als je nog mee wilt doen, tot 5 februari is dit mogelijk. 6 februari hoop ik de winnaar bekend te maken.

Ik hoop je weer geïnspireerd te hebben. Geniet van deze dag en tot de volgende keer.

Lieve-Groetjes,

Verie
OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie