Huisjekijken bij |Manuela

Afbeelding1Nadat hun huis in 2009 tot de grond toe afbrandde, woonden Manuela en Jos met hun gezin een jaar in een woonunit. Vol trots kunnen ze ons nu hun huis laten zien, waarbij ze de hulp kregen van een bevriende architect. Huisjekijken is in Nieuw-Weerdinge…

Hallo Huisjekijkers…

Ik ben Manuela, getrouwd met Jos en samen met Tatjana (15) , Toby & Robbie (11) de kleine Ramsey( 2 )en om t weekend Jelle & Jenitta( 11 ), woon ik in het Drenthse dorpje Nieuw-Weerdinge. Wij hebben dit huis laten bouwen in 2010 nadat ons oude huis tot de grond toe is afgebrand in 2009. Eerst hebben we een jaar in de woonunit gewoond (die nu dus dienst doet als veranda en logeerhuisje).

Best gezellig en niets te klagen maar toch wel erg klein met 6 kids. Daarna zijn we  in dit huis gegaan, nog voordat het echt af was en dat is het eigenlijk nog steeds niet helemaal. Maar zoals iedereen met een eigen huis blijf je (denk ik) altijd bezig.

HKbij Manuela-001

Wij houden van de landelijke stijl. Niet van modern en strak. Daarom kozen we voor een huis in boerderijstijl. Wij vonden het best moeilijk om vanuit het niets een huis te laten bouwen. We wisten zelf niet waar we moesten beginnen maar gelukkig kregen we goede hulp van een kennis van Jos, Wim Hulsker. Hij is architect.

HKbij Manuela1

HKbij Manuela4

De meubels komen eigenlijk overal vandaan, vooral Marktplaats is favoriet bij ons. En door mijn vrijwilligerswerk bij ‘t Goed (kringloop) in Emmen, kom ik ook regelmatig leuke meubeltjes en hebbedingen tegen.

Afbeelding20

HKbij Manuela2

De keuken is massief en hebben we laten maken bij Kral Keukens in Stadskanaal. Met mat zwart (‘spy black satine’) gedusseld hardstenen blad, ‘t mooie grote fornuis van Falcon, maakt t echt af… Echt een genot om 6 pizza’s te gelijk te kunnen bakken. We zijn echt super trots op onze keuken.

HKbij Manuela3

Bij de bouw wisten we in ieder geval één ding zeker; voor alle kinderen wilden we een eigen kamertje. Dat zou heerlijk zijn! En, hetzij beperkt, maar het is gelukt!

HKbij Manuela7

De slaapkamers van de meiden zijn roze, met behang van Pip Studio. Verder hebben we de slaapkamers vrij sober gelaten, zonder te veel tierlantijnen, maar bij de jongens natuurlijk stoer!

HKbij Manuela8

HKbij Manuela9

De vloeren hebben vloerverwarming met vinyl met plankendesign. Overal behalve in de badkamer en in het toilet.

HKbij Manuela6

De muren zijn allemaal gedaan met een mengkleur van Gamma en Praxis, in een matte kwaliteit.

pizap.com14046698864091

De lambrisering in de badkamer en het toilet is gemaakt door mijn stiefvader Kees. Hij heeft daar ook de vloeren gelegd en mijn badmeubel gemaakt. Daar ben ik heel erg blij mee. Jos heeft er later nog de deurtjes voor gemaakt omdat de handdoeken met zoveel kids echt niet mooi op een stapeltje blijven liggen.

HKbij Manuela5

Het luik bij de voordeur is gemaakt van oude aardappelkistjes, onze naam heb ik er opgeschilderd met oude sjablonen. Een setje dat ik ooit eens kocht bij een brocante winkeltje.

HKbij Manuela11

We gaan snel verder met een volgend project; een betonnen aanrechtblad in de bijkeuken!

groet, Manuela

Gezien bij Manuela:
De woonaccessoires die Manuela koos voor haar inrichting passen heel goed bij de stijl van het huis. Het ouderwetse bordenrek en de gruttersbak passen perfect bij de boerderijstijl van het huis. De klepbank maakt de sfeer compleet en geeft naast sfeer ook zit- en opbergruimte.
HKbij Manuela12

Deze reportage was in juli 2014 op onze website te zien.

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Huisjekijken bij |Manuela

  1. Pinkback: Kral Keukens – De nieuwste Gallery House-collectie

  2. Pinkback: Keukens Stadskanaal – De nieuwste Gallery House-collectie

Geef een reactie