Ninneke’s Corner | Brocante versus modern

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns …..

Lopen jullie even mee naar de kringloopwinkel?

 Brocante versus modern

naamloos-054

Brocante servies met modern servies gemengd

Ik ben gek op de kringloopwinkel.Elke keer ik in de stadskern kom,loop ik steevast binnen. Meestal vind ik altijd wel wat.Zelden gebeurt het me dat ik met lege handen terug op de stoep sta.Merendeels is het serviesgoed,Soms één enkel lieftallig kopje,of meerdere verschillende kopjes.Verscheidene prints,modelletjes bijeen vormen ook een leuk tafereeltje.Ik heb iets met serviezen,dat heeft zo een aantrekkingskracht op me.regelmatig kom ik dan ook weer thuis met een servies.Dat kan een nieuw zijn,maar ook evengoed een brocante servies zoals dit servies van bij de kringloop winkel.Een wit met kleine tere roosjes op afgebeeld,zo mooi.De verleiding was weer niet te weerstaan.Daar sta je dan al met heel der boodschaptassen vol,wil je ook nog even dat servies mee naar huis zeulen.En als het in mijn hoofd zit ,zit het nu niet in mijn ****.Voor die prijs kon je het toch niet laten staan zeker.Ik denk altijd een hele mooie gevulde ruiker bloemen kost al zoveel. Die gooi je na 2 weken weg,Zo een brocante servies kun je ook mooi uitstallen,om er warme uitnodigende keuken van te maken. Opeen gestapeld op een sidetable,op de grote eettafel. Het heeft direct zoiets huiselijk gezellig.Je kan het ook best combineren met een modern servies.Nu heb ik het gemengd met een turkoois  modern strak servies.Een stilleven in de leefkeuken ter decoratie.De kruik die erbij staat heb ik ook van bij de kringloopwinkel,die koste amper iets. Zo kan je eindeloos combineren met allerlei borden. Voeg nog wat andere attributen eraan toe , wat oud bestek samen gebonden met lint . Oud peper zout stelletje of eierdopjes.Gebruik het om fruit in te leggen,dat ook weer meer accenten toedraagt aan het geheel.Gebruik het daadwerkelijk ook om van te eten.Vroeger was ik van gedacht,het enkel decoratief te gebruiken. Ik ging toch echt niet eten uit iets wat al gebruikt was door je weet niet wie.Maar als je ergens uit huis wat gaat eten of drinken,weet je ook niet wie dat allemaal al gehanteerd heeft.Nu was ik het eerst zorgvuldig af met detol,om dan nog eens met gewoon vaatmiddel een sopje te geven.Ben je het na een tijd toch echt beu gezien,zet het een tijd terug in de kast.geeft het weg aan iemand anders,breng het weer naar de kringloopwinkel.Denk aan wat ik gezegd heb over een ruiker bloemen.Je vind zulke serviezen voor soms wel hele zachte prijsjes.Dit servies was niet geheel compleet,van de kopjes ontbraken er veel alsook het suikerpotje.De borden waren voltallig,er zat ook nog een mooie schaal,soepterrine en een groot onderbord bij.Daar kom je al een heel eind mee iets moois neer te zetten.

naamloos-027

Polonaise van serviesgoed

naamloos-074-2

Lieflijk met de roosjes

naamloos-031-2

Mix and match

naamloos-040-2

Brocante bord (kringloopwinkel)met nieuwe grote soepbowl ( casa)

naamloos-047

Met moderne toets turkoois serviesgoed ( ikea)

naamloos-043-2

 

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie