That’s what fans are for | ikwilut ikwilut ikwilut!

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet.

Het is tijd dat ik een nieuw stukje in stuur want jullie voeren me zoveel onderwerpen dat het echt een veel te lang verhaal zou worden ( en geloof me, ik heb al geschrapt).  En dan heeft niemand hier tijd om het te lezen. Tenzij je zit te haken want haken is hot! Sjaals, dekens, lampenkapjes, onderzettertjes, tasjes…( bouwpakket mét beschrijving te koop bij de A zag ik) complete poefen, rokjes. ..echt alles!  Het wachten is op de revival van de gehaakte kastrandjes. Of heb ik die gewoon gemist?

Ik heb ook ooit een gehaakte tas gehad. Was een ideaal ding. Kon een hoop in! Want hij rekte zo lekker mee. Niet zo handig was dat ook de hengsels gehaakt waren. Die rekten dus ook mee met als gevolg dat ik alsnog met alles in mijn armen liep omdat het hele zaakje inmiddels de grond raakte Ik zag laatst op tv een mijnheer, jawel, een mijnheer, die haken helemaal zen vond! Dus het móet goed zijn. Ik heb het helaas niet af kunnen zien dus ik weet niet of die mijnheer ook helemaal in orde was maar, zo op het eerste gezicht, leek ie me dat toch wel. Nu heb ik persoonlijk geen geduld om te haken of te breien. Ik kan het wel maar in plaats van dat ik er zen van wordt… werkt het mij eerder op de zenuwen.

Vachtjes zijn ook hot. Dus ik ga dit toch even noemen. Er zullen er namelijk zijn die dit gemist hebben en als je nou zo’n vachtje hebt is het toch handig dat je op de hoogte bent.

image1

Kijk, ik heb dus alleen nog een nepvacht. Maar ik had ook ooit dus een echte. Van een schaap. En ik zorgde goed voor mijn vachtje, ook al sliep de hond erop. Ik borstelde hem en klopte hem uit, hing ‘m in de mist en wachtte maandenlang op sneeuw om hem zachtjes in te leggen…. (ik ga er gemakshalve maar even van uit dat ik een mannetjes vacht had. Maar zeker weten doe ik het niet. Kon dat niet meer zien he…) Maar dat hóeft dus helemaal niet want je kunt ze gewoon wassen!

Dus… duik onder je zonnebank, ga boodschappen doen of funshoppen met vriendinnen. Ondertussen tuimelt je vachtje op 30 graden rond in de wasmachine. Wel een druppeltje azijn erbij voor een zacht lederen achterkantje. En toen ik dat las dacht ik… Dat is toch ook eigenlijk hartstikke logisch! Zo krijg je taai draadjesvlees tenslotte óók zacht!  Maar die borstelbeurt moet je ‘m nog wel even geven hoor! Hij komt ten slotte ook al niet buiten nu.

Wat maar langs blijft komen is de muurvuller. We krijgen er geen genoeg van en het virus maakt nog steeds nieuwe slachtoffers. Dat dit nog niet in de krant heeft gestaan is me een raadsel hoor, echt!  Bij inmiddels groot gebrek aan kringloopspullen brengen we gewoon niets meer naar de glasbak. Wijnflessen, lege potten, alles wordt gemuurvuldt. Met DT want in deze groep is besloten het werkwoord enig ‘cachet’ te geven. En ik zweer! Ik zat ‘s avonds de laatste zilveruitjes uit het potje van de Albert Heijn te lepelen en vlijde me na het eten op de bank. En ik zie, écht waar, zo’n zelfde potje -gemuurvuldt en geschilderd met de roze Decovan de Action en extra frivool met een strik erom- te koop staan op de plaatselijke koopjes site. Durf niet te zeggen of het bewerkt was met een koffiepad  of met aarde. Dat stond er niet bij….

Zó jammer dat ik daar geen foto van kan plaatsen. Privacy hè…

In ieder geval slinkt de afvalberg flink want de koffieprut wordt ook al hergebruikt tenslotte. Als we nou ook allemaal nog even aan het papier maché-jen slaan hoeven de oude kranten ook niet meer aan de straat.

En dan het vergrijzen en verouderen van meubels. Waren onze oma’s nog druk in de weer met boenwas, teak olie en van die Pledge meubelspray. (Wist je dat dat al bestaat sinds 1956? Voor menig huisvrouw, gok ik, de beste uitvinding sinds het gesneden brood.  Of was dat er toen nog niet…gesneden brood.  Doet er niet toe. En het rook zo lekker… De boenwas en de Pledge. Niet het brood).

Nu moet het er allemaal weer af!  We hebben of kopen een oude tafel of kast die zij zo zorgvuldig en met liefde ( hoewel ik daar, gezien het werk, niet zo zeker van ben) onderhouden hebben zodat dat meubel nu nog bestaat…  En wat doen wij? Wij gaan het meubel met klotsende oksels en met bijtende soda, gootsteenontstopper, schuurpapier, plamuurmessen en zelfs glasscherven te lijf. Okee… Steigerhout gaat simpel in de greywash of je smeert er cement op. Je kan ook meteen oude planken op de bouw halen natuurlijk maar gek genoeg lijkt niemand op dat idee te komen.

Maar onze kasten en tafels en noem-het-maar-op moeten opeens ouder dan oud!  Ook de nieuwe trouwens.. Oud is ‘in’.Het kan niet oud en verweerd genoeg. En het ruikt ook helemaal niet zo lekker meer..

Helemaal niet als er ook nog brillosponsjes ( of Sorbo of gewoon een huismerk want staalwol is staalwol) in de witte azijn staan te sudderen…. Dat wordt een heel vies goedje trouwens. En dan staat er onder de foto van het geteisterde meubel iets als ” Wat issie opgeknapt he???”

O….onze arme oma’s en overgrootoma’s!  Als ze dit zouden zien!!!

image2

En, oooo… rámp als je een aantal jaar geleden zo’n prachtige teak houten meubel hebt aangeschaft. Zo één die goud-geel-roodachtig is. Want… teak is nou eenmaal een bijna onaantastbare houtsoort. Ga d’r maar aan staan.

Overigens schijnt staalwol-in-azijn om teak oud te laten lijken, de enige beproefde manier te zijn. ( oud dus! niet bleek!) Het hout bleekt wel op met de soda schrobbering maar na verloop van tijd zal eventueel nog in het hout aanwezige olie weer naar boven komen. Enne… geloof me maar, ben er ook al eens ingetrapt. Buiten zetten is in dit geval toch de beste manier denk ik maar dat vergt enig geduld. En dát hebben we niet hahahaha.

Ach, in het ergste geval zijn je meubels echt mega schoon en hoewel jij er na dat harde werk waarschijnlijk minder florisant uit ziet ( en helaas is die verweerde look écht alleen leuk op je meubels) heb je wel je spieren lekker getraind.

Zo wordt ongeduld nou eens een schone zaak. Ik wacht ondertussen wel gewoon tot iemand van jullie dé manier gevonden heeft óf tot niet verweerd teak weer in is.

Maar even onder ons: worden jullie ook af en toe zo hebberig hier? Ik zie zóveel! En nog steeds dingen dat ik denk ‘huh?’ Neem nou het krukje in de vensterbank. Ik zit er op. Op het krukje dus. Nu heb ik ook maar 1 vensterbank, in een raam van 75 cm hoog dus het zou heel raar staan. Maar dan nog zou het niet verzonnen hebben. Kopjes hangen we in een boom en stoppen we in een lantaarn. ( hmm, die zitten bij mij in een la… weinig origineel weer) En de windlichten bevatten allang geen kaarsen meer. O00..leuke ideeën! Blijkt mijn windlicht vermoedelijk gesneuveld. En bij navraag weet weer eens niemand hier in huis daarvan pfffttt.  Maar weg is-ie,  dus mijn babyschoentjes zitten nog steeds met andere rommeltjes die ik even kwijt moest in mijn tulpenvaas. Juist,  heb ook nog geen tulpen. Ooohhh,  en dan de deco-trappetjes. Ze staan overal. Kamer, badkamer, keuken, gang. En ze staan leuk! Ikwilutikwilutikwilut…

……en ik wil een stolp! Een stolp voor mijn beer. Beer is al heel oud dus hij verdient best een mooie plek. Beer is alleen wat groot  Kamerkasje kopen dan maar?

image3

Maar ik zie ook genoeg dingen waar ik niets mee heb. En dan nog is het gewoon leuk om te zien dat iedereen hier gewoon lekker met zijn eigen plek bezig is. Want daar gaat het toch om? Je lekker, geborgen, warm , behaaglijk en veilig voelen in je eigen huis. Én op je eigen Facebook. Want het moet toch potverdorie niet zo zijn dat je, behalve dat je natuurlijk vóór je de foto maakt kijkt of je stofdoek uit het zicht is, ook nog moet gaan kijken of er niet per ongeluk iets op staat wat voor een nare discussie zou kunnen gaan zorgen…..

Lieve mensen, hier gaan de kaarsjes aan.

Ik wens jullie weer een hele fijne avond!

Cheers!

Ps. Niets , maar dan ook geen enkel woord, in deze tekst is bekritiserend of neerbuigend bedoeld.

Pps. iemand enig idee wanneer grijs en oud ook buiten het interieur in de mode komt?

Ppps….Gepikt van Loesje, maar vind ze vast niet erg

image4

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “That’s what fans are for | ikwilut ikwilut ikwilut!

Geef een reactie