Ninneke’s Corner Culinair | Peren-Amandeltaart

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Heerlijk zoete geur verspreidt zich in de keuken,heerlijk op de tong

Peren Amandeltaart

naamloos-004

Heerlijk voor bij de koffie of thee

Het koude weer houd me binnen,als ik niet perse buiten hoef dan geef ik mezelf wel huisarrest. Mooie aangelegenheid wat meer tijd in de keuken door te brengen.Dan staan er meer bak dagen te gebeuren.Soms bak ik 3 verschillende verwennerijen.Koekjes,wafels,cake,worstenbroodjes of /en taart.Vandaag geef ik jullie het recept mee voor een Peren Amandeltaart.Met een rol bladerdeeg is het heel eenvoudig en zo klaar.Bovendien is de taart nog overheerlijk ook .Meestal maak ik deze ook wel als we een familie of vrienden uitnodigen voor een weekend.Ze word steeds goed gesmaakt,tot op de laatste kruimel.Omdat deze ook vrij vlug klaar is,kan ik deze ‘s morgens al maken,als iedereen nog lekker onder de wol ligt.Want als onze invitees wakker zijn is het de bedoeling dat we ook gewoon samen zijn,wat ondernemen.Niet dat ik nog uren werk heb in de keuken.Ik voorzie dat het avondmaal al zo goed als klaar is,alles voor het ontbijt quiche,spekbroodjes, alsook dan een taart voor na het middageten of voor als we van een lange wandeling komen in de namiddag.Dit is dan zo een uitgelezen recept dat je gauw nog maakt tussen het andere door.

naamloos-012-2

Jammie

Benodigdheden

1 rol bladerdeeg

4 conference peren

1 ei

4 eetlepels melk

100 gr goede boter

140 gr fijne griessuiker

100 gr zelfrijzende bloem

65 gr amandelpoeder

merg van 1 vanillestok

naamloos-2-2

naamloos-023

Bereiding : verwarm de oven voor op 190 °,beleg een taartvorm met bakpapier,rol het bladerdeeg daar op uit , prik met vork gaatjes in het bladerdeeg,.Schil de peren en snij kwartjes.Snij het klokhuis weg,snij de kwartjes in dunnere partjes,.Leg de partjes op het bladerdeeg,trapsgewijs in een ronde. Vul het midden nog op met wat  peer.Doe de boter met de suiker in een steelpan,zet op het vuur en laat de boter smelten.Klop ondertussen het ei los in de melk.Als het suiker boter mengsel gesmolten is,trek de pan van het vuur en klop het los geklopt ei met de melk erbij.Doe er dan het amandelpoeder bij en de zelfrijzende bloem bij.Meng ook nog het vanille merg erbij.Stort het deeg over de peren.Bak af in de oven ongeveer 25 minuten.Kijk of de bodem ook goed gebakken is.Je kan ook de taart ook nog even laten voort bakken zonder de taartvorm.Haal de taart er voorzichtig uit met het bakpapier,dit gaat makkelijk als je de vorm gul hebt voorzien van bakpapier. zo ongeveer een 10 cm  groter als de vorm. Pak het bakpapier beet,haal de taart zo uit de vorm,leg deze dan zo nog op de rooster in de oven. Bak dan voort tot de bodem wel goed is . Laat de taart afkoelen op taartrooster. eet deze lauw of koud. Je kan er ook een bolletjes ijsroom bij serveren.

 Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie