SUUS’culture | Romantic Valentine Look

Mijn naam is Suus, een 24-jarige Groningse die samen met haar passie en creativiteit voor schoonheid dagelijks in een omgetoverde boerderij in een pittoresk dorpje in Drenthe luxe gezichts- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Ik ben dol op het in de watten leggen en omtoveren van dames die dat graag aan mij toevertrouwen. Klinkt als een heerlijke job toch?

Wat er nog mist? Een groter publiek trekken met mijn creatieve kijk op het gebied van skincare & make-up. Ik neem jullie graag een paar minuten mee Badkamertje- & Huidje Kijken!

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen! Mannen kijken langer naar een vrouw wanneer ze rode lipstick draagt. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester.
Onze welbekende red-lip-lady Marilyn Monroe wist dit natuurlijk als geen ander. Hedendaagse idolen als Rita Ora & Gwen Stefani zetten deze klassieke trend voort. Dames, we moeten er ècht aan geloven dit Valentijns weekend: rode lipstick is nu eenmaal het meest sexy!

Eventjes benieuwd naar het wetenschappelijk onderzoek? Een team van onderzoekers van de universiteit volgde de oogbewegingen van een testpanel dat uit 50 mannen bestond. De mannen moesten naar verschillende foto’s van vrouwen kijken. De deelnemers bleken gemiddeld 73 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Ze keken 6 ,7 seconden naar een vrouw met roze lippenstift en slechts 2,2 seconden naar een vrouw die geen lippenstift droeg.

Nu weten wij vrouwen ook dat mannen ons het liefste “au naturel” zien, daarom een make-up look die onze mannen/geheime liefdes/vriendjes versteld doet staan zonder dat het too-much is. Ik vertel jullie stap voor stap hoe jullie tot een smudgy eyeliner met zachte rode lippen komen.

Noodzakelijk?
– Rode lippenstift (MAC Retro Matte “Relentlessly Red”)
– Vloeibare eyeliner (Lancôme Artliner Black)
– Oogschaduw penseel (Blend penseel Maria Galland)
– Mascara (Maria Galland Sculptant 522)
– Oogschaduw highlighter (Benefit Call My Buff & MAC Naked Lunch)

Het word zo langzamerhand wel een basis regel van SUUS’culture hè? Die strakke wenkbrauwen die even licht aangezet zijn met wenkbrauwpotlood, maar geloof mij: redelijk noodzakelijk! Stap 0.01 hebben we bij deze achter de rug.

1. Om een frisse, heldere onderlaag te creëren start ik met highlighter aan te brengen op mijn bewegende ooglid (het ooglid dat beweegt wanneer ik knipper met mijn ogen). Zorg voor een highlighter met subtiele glans, de stevige glans gebruiken we later pas op bepaalde delen. Te veel shimmer op het bewegende ooglid doet mij vaak denken aan The Great Gatsby geïnspireerde look met veel metallic accenten. Brr!

2. Oefening baart kunst, daar is ie weer! Een “simpele” vloeibare eyeliner met een kleine wing. Het vleugeltje maak ik altijd door mijn eyeliner penseel richting het einde van mijn wenkbrauw te wijzen en lichtjes tegen de huid aan te drukken terwijl ik recht in de spiegel kijk.

3. Deze lijnen verbind ik en zo zorgen ze voor een zeer fijn opwippend vleugeltje. Een mini winged eyeliner is geboren!

4. Met een vettig en puntig foundation sponsje vaag ik deze winged liner weg richting mijn wenkbrauw. Zo begint hij donker en vervaagt hij naar boven. Een ombre effect, oftewel kleurverloop.

5. Voor meer kleurverloop pak ik mijn blend penseeltje erbij. Ik ben van plan mijn eyeliner te vervagen. Hem over te laten lopen in een lichtere kleur. Ik noem het een smudgy eyeliner, oftewel een uitgeveegde, rommelige liner. Aan mijn penseel zit wat resterend oogschaduw (een grijze teint) van een eerder gemaakte look. Ik heb dus geen nieuwe oogschaduw gepakt. Doordat ik stap 2, 3 en 4 goed onder de knie heb is mijn vloeibare eyeliner nog wat nat. In dit geval perfect! Ik blend mijn liner met opwaartse bewegingen over mijn bewegende ooglid. Zorg er wel voor dat je vleugeltje aan het einde zichtbaar blijft, anders is het hele “liftende” effect weg.

6. Op deze foto is al duidelijk te zien dat we tijdens deze Valentine Look rekening houden met onze mannen, de eyeliner is vele malen subtieler dan bij punt 4. Ze zullen ons dankbaar zijn. Less is more toch, mannen? Bij stap 6 heb ik meer shimmer nodig, en dus tover ik mijn Naked Lunch Highlighter uit mijn make-up koffer. Deze breng ik onder mijn wenkbrauw lichtjes aan op mijn wenkbrauw bot. En daarnaast in mijn binnenste ooghoek. Hier vervaag ik hem richting mijn buitenste ooghoek onder mijn ogen.

7. Mascara! Enne, denk om je Valentijn hè? Niet te veel. Gewoon mooie gescheiden wimperhaartjes met subtiele volume. Onder zet ik mijn wimpers zelfs amper aan zoals je ziet.

8. De perfecte matte lipstick zet ik stevig aan waarna ik continue blijf happen op een stukje keukenpapier. Ik wil dat de lipstick haast vast zit aan mijn lippen, een super fixatie voor.. niet geheel onbelangrijk in ons Valentijns weekend: een kiss-proof effect! Uitgebreide informatie over deze geweldig matte lipstick vind je in mijn LIPSTICK BLOG van 04 januari.


Ik ben erg benieuwd wat jullie Valentijn ervan vind.
Laten jullie het me weten?

“Put on some smudgy eyeliner,
red lipstick & love a little!”

Happy Valentine’s Weekend! xx,
[ Instagram: @suusculture ]

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie