Ninneke’s Corner Culinair | Tomatensoep met witte bonen

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Even wat energie opdoen of heb je een opwarmertje nodig ?

Tomatensoep met witte bonen

column tomatensoep met witte bonen valentijn tas 012-1

Stevige maaltijdsoep

Met soep kun je mij nooit ontgoochelen.Dat smaakt altijd.Vandaag op het menu een stevige maaltijdsoep;Meer bepaald tomatensoep met witte bonen.Leent zich uitstekend voor een lunch met wat brood bij.De gedroogde bonen leg je een dag op voorhand te week.Liefst 24 uur,hoe langer ze in de week liggen,hoe vlugger ze zullen garen in de soep.Stugge bonen is niet zo smakelijk om eten.

Wat heb je nodig

1 pakje gedroogde witte bonen

4 kilo tomaten( minstens)

2 uien

5 wortelen

1 groene selder

3 prei stengels

6 liter rund bouillon

2 grote potjes tomaten puree

cayennepeper

pili pili

zout

peper

wat boter

column tomatensoep met witte bonen valentijn tas 022-1

Bereiding,laat de gedroogde bonen de dag vooraf in grote kom met water weken.Zie dat de bonen goed onderstaan,vul nog aan met water tot aan de rand.Ze doen zich heel wat te goed aan het water.De dag daarop,draai je de tomaten door een passe vitte,zodat de vellen en pitjes,mooi achterblijven.Zet het tomatensap even opzij. Smelt dan de boter in een grote pot,en stoof  de gesnipperde ui aan.Doe er de wortelen in plakjes gesneden bij.Vervolgens de prei in ringen gesneden alsook de selder in boogjes.Laat weer goed aanstoven.Spoel de bonen goed onder stromend water in een vergiet.Doe de bonen bij de groenten,overgiet met de gezeefde tomaten en de rundbouillon.Kruid af en laat de soep goed pruttelen met het deksel erop tot de bonen gaar zijn.Doe er voor extra kleur aan te geven,de tomatenpuree bij.Serveer met bruin brood met goede boter of wat stokbrood. Je kan ook in plaats van verse tomaten gewoon werken met enkel tomatenpuree.Zo dat was het weer voor voor deze week.Wens jullie nog smakelijk eten toe.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie