Dit is de passie van | Els

beeldje els

gesponsord blogpost

In de rubriek ‘Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Deze keer zijn we te gast bij Els die al jaren creatief bezig is met keramiek en prachtige schilderijen maakt. Regelmatig exposeert ze op diverse lokaties.

Dit is de passie van … Els

Els woont in een klein dorp in Midden-Limburg waar ze een atelier op zolder heeft. Daar heeft ze de ruimte om lekker te werken. Aan een kant heeft ze haar schilderspullen uitgestald en aan de andere kant staat een grote tafel met alle benodigdheden om te kleien.

IMG_5295

“Vanuit mijn werkplek heb ik ruim zicht op de prachtige tuin. Daar haal ik ook de meeste inspiratie vandaan. In de zomer werk ik vaak in de serre. Ook zo’n heerlijke plek; de glazen schuifwand kan helemaal open. Je bent dan één met de natuur. Ook als het regent is het toch net of je buiten werkt. De geluiden van de vogels, het gekwaak van de kikkers in de vijver…heerlijk!

IMG_5285

Ik woon al zo’n kleine vijftig jaar in dit huis. Mijn man heeft het zelf gebouwd en in de loop der jaren flink verbouwd en uitgebreid. Het is eigenlijk een bungalow, de zolder (met atelier) is er pas in 2003 op gekomen. Mijn man was ook enorm handig en creatief. In het atelier was ik voornamelijk met schilderen bezig terwijl hij met klei in de weer was, maar uiteindelijk heeft hij me ook enthousiast gemaakt voor keramiek.

pizap.com14013598619451

“Het geeft me enorm veel plezier te zien dat mensen genieten van wat ik maak.”

Ondanks dat ik al jaren schilder, ga ik op dinsdagavond nog altijd naar schilderles. En ik leer nog steeds, probeer ook nog steeds nieuwe technieken uit. Je leert ook van elkaar. Kritisch kijken naar elkaars werk hoort daar zeker bij. Heel inspirerend om samen te werken maar vooral ook heel gezellig.

IMG_5291

Minstens één of twee keer per week dan klei ik met een groepje. Ik heb zelf een grote keramiekoven waar we de werken in kunnen afbakken. Dat is het spannende van keramiek. Je weet nooit precies hoe een bepaalde glazuur zal lukken en je moet zorgen dat de lucht goed uit de klei is en de klei goed droog is, anders mislukt de hele partij uit de oven. En sommige glazuur heeft tot wel 1200 graden nodig en daar doet de oven dan zo’n 8 uur over; dan ben ik enorm zenuwachtig…tot twee dagen later de oven open kan en alles er goed uit komt. Een genot!

Ik word er ook heel blij van als ik op een expositie de reakties van de mensen zie of iets bij een klant wordt afgeleverd. Het mes snijdt aan twee kanten; ik heb plezier in het maken en iemand wordt er gelukkig van om het te kunnen neerzetten of ophangen. ”

“Ik ben blij dat ik dit kan doen”

groet, Els
 foto's els1
Wil je meer weten over de werken, of in contact komen met Els? 
Haar gegevens zijn voor belangstellenden bij de redactie bekend en
Els is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/els.geerlings.5?fref=ts
 
 
 
 
OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Dit is de passie van | Els

Geef een reactie