Vestywo | Lente Tulpen

DSC07069Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met je delen doormiddel van Tips & Tricks op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik je met ieder van mijn  blogs weer mag inspireren.  Vandaag heb ik een mooie blog over tulpen. Lees hoe je ze het beste kan verzorgen en hoe je het langste van ze kan genieten,..

 

 

Als ik de foto`s  zie van deze tulpen wordt ik blij, alleen de kleur doet het haar al. Een mooie kleur roze met het warme geel in het hart, prachtig. Ik vind het maken van foto`s van bloemen dan ook super om te mogen doen. Hiervoor heb ik onlangs een bord op pinterest aangemaakt. Onder deze blog kun je mij vinden en kom fijn pinnen, daar is het toegestaan, niet vanaf deze blog of mijn weblog.

2De tulpenbollen plant je vaak in oktober/november. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet wist dat als je eenmaal een tulpenbol geplant heb ze elk jaar (als het goed is) weer op komt. Ik heel trouw twee jaar achter elkaar tulpen gepoot, en wat denk je? Hihi..je raad het al, een zee van tulpen. Huh, dacht ik, hoe komen de witte tulpen nou bij de roze, ik had toch alleen roze gepoot. Dat waren ze dus van het jaar ervoor. Ik hoef voorlopig geen tulpen te poten, want de scheutjes heb ik al uit de grond zien komen en met dit mooie, zachte weer komen ze steeds verder met hun kopjes uit de grond. Ook dit vind ik heerlijk om te fotograferen, hoe een tulp van een klein groen sprietje een prachtige bloem wordt.

De bloeiperiode kan wel tot juni duren, meestal zijn ze bij mij toch echt eind mei helemaal op. Dit komt ook doordat ik ze afknip en in een vaas op tafel zet als er visite is of voor de gezelligheid buiten. Ik houd erg van bloemen, maar dat hoef ik niet meer te vertellen denk ik. :)

3De tulp is een makkelijke bloem om in huis te hebben. Als je een mooie bos gekocht heb, snijd dan een stuk van de onderzijde schuin af. De tulp groeit namelijk nog een stukje door in de vaas. De tulp kan goed op kraanwater (kamertemperatuur) leven, ze zeggen dat het het beste is als je elke dag schoon water in de vaas doet, dit doe ik zelf niet, zo 2-maal in de week krijgen ze water en ze doen het bij mij zo`n twee weken lang.  De tulpen vinden het fijn om niet pal in de zon of bij warmte te staan, hierdoor kun je ook langer van ze genieten. En nog een raar weetje, maar niet geheel onbelangrijk, zet je tulpen niet bij/naast fruit. In het fruit zit een stofje die de tulpen snel doet verouderen. Hihi..gelukkig dat wij dat niet hebben, het zal je maar gebeuren?! ;)

Ik ben benieuwd of ik je weer geïnspireerd heb. Wil je meer weten of over een bloem/plant en vind je het leuk als ik deze fotografeer en er een blog over schrijf, stuur me dan een mailtje of geef een reactie hieronder en wie weet komt er een mooie blog over.

Fijne dag en tot snel.

Lieve-Groetjes,

Verie

Mijn weblog kun je vinden onder de naam, Vestywo en mijn pinterest borden kun je vinden op, Pinterest-Vestywo.

 

Verie schijft nog veel meer leuke en inspirerende blogs voor Huisjekijken klik hier naar al haar blogs 

OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie