Huisjekijken bij | Veronique

 

hoi, ik ben Veronique!

hoi, ik ben Veronique!

Huisje Kijken mocht deze keer binnenkijken bij Veronique. Veronique houdt van een brocante inrichting en van rommelmarkten afstruinen. Van haar vondsten en de gezellige hoekjes in haar huis maakt ze prachtige foto’s. Sommigen kennen haar onder haar blognaam Vip de Roos. Veronique: “kom verder…in mijn huis vol kleur achter de voordeur!”

Hoi, leuk dat jullie in mijn huisje komen kijken!

Mijn naam is Veronique. Ik ben getrouwd,  heb 2 kinderen, ( jongen van14 en meisje van 12 ) 2 katten, 2 ratten en 2 cavia’s…een gezellige boel dus :-)

Dit is ons twee-onder-een-kap huisje, gebouwd in 1929.

Ons huis uit 1929

Ons huis uit 1929

De vorige bewoners hadden het grove werk al verricht, dus buitenom een verfje en binnen een vloertje hier en een verfje daar en toen konden we er 6 jaar geleden zó intrekken.

Het glas-in-lood in de erker is helaas verloren gegaan maar de gang, het toilet en de voordeur hebben nog het authentieke glas-in-lood en ik vind het nog elke dag prachtig!

“Kom verder in mijn huis vol kleur achter de voordeur…”

De entree is redelijk klein; als we visite krijgen staan we altijd heerlijk om elkaar heen te draaien en dat levert regelmatig komische taferelen op, vooral als er iets naar buiten gesjouwd moet worden! Het is er wel altijd mooi licht en kleurig als de zon door het glas-in-lood schijnt. De allerleukste details in de gang zijn de oude trekbel en het kleine luikje in onze voordeur, erg handig met kinderen. Zo kunnen ze eerst kijken wie er is en dán pas de voordeur openmaken.

Het toilet is door de vorige bewoners erg mooi verbouwd, de ombouw om het toilet vind ik heel handig, je kan er elke keer weer wat anders op zetten en daar heb ik geen problemen mee, veranderen is leuk! Op dit moment staat er een oude letterbak op met mijn verzameling zeepjes en andere gezellige prulletjes.

Onze huiskamer is redelijk ruim, dat komt vooral door het hoge plafond van 2.80 mtr. In de jaren ’30 waren die maten heel normaal…het geeft in ieder geval een heerlijk ruim gevoel! Op de vloer liggen grenen planken die ik ooit met cépé-beits en hardwax heb behandeld. Achteraf vind ik de kleur niet echt mooi maar goed, mijn motto is: “Tevreden zijn is ook een kunst” dus die vloer opschuren en overnieuw behandelen komt wel een keer :-)

“De muren in de kamer zijn geverfd in de kleur ‘Lindegroen’ van L’Authentique. Een prachtige grijs-groene kleur die mij na anderhalf jaar nog steeds niet verveelt…”

 

Het keukenblok zelf hebben we laten zitten maar het aanrechtblad hebben we vervangen; de 4-pits kookplaat heeft plaats gemaakt voor een 5-pits en we hebben een nieuwe afzuigkap gekocht. Nadat alles was afgetimmerd, ben ik zeker twee weken bezig geweest om alles wit te schilderen. Dit was een hele klus omdat er natuurlijk ook gewoon gewerkt moest worden en met een gezin van vier is er altijd wel wat anders te doen :-)

Ik kan geen enkel frans spuit-decorbord weerstaan. We eten er elke dag van… Recent heb ik er een aantal verkocht. Maarja, er komen er steeds weer bij en zolang het in de kast past, vind ik het prima!

Boven de deur naar de bijkeuken heb ik een brede plank gemaakt waar op dit moment emaille kannen en oude blikken staan, heerlijk om die plank zo nu en dan te veranderen! De keuken hebben we vorig jaar eens flink opgeknapt. Er zat een verlaagd plafond in en de gestucte muren waren na jaren echt toe aan een verfbeurt. We hebben toen besloten om het verlaagde plafond eruit te slopen en de hele keuken te betimmeren met houten planken.

“De oude houten balken die tegen het plafond zijn bevestigd geven zo’n fijne sfeer; ik heb ze bewust niet wit geschilderd…”

We hebben hier thuis aardig wat huisdieren, buitenom 2 ratten en 2 cavia’s hebben we ook 2 geweldige katten. Kroelie is onze rode poes van 5 jaar, het is de liefste kat die we ooit hebben gehad , ze is erg aanhankelijk, super-fotogeniek en wat je ook met haar doet, ze zal nooit krabben :-) Onze kater Minie van 2 jaar daarentegen zit een beetje anders in elkaar. Hij is behoorlijk eigenzinnig. Hij is zelden thuis en áls hij eens thuis komt wil hij ‘t liefst met rust gelaten worden. We genieten daarom van de momenten dat hij wél eventjes wil knuffelen.

Onze slaapkamer is klein door ‘t schuin aflopende dak maar we vinden het hartstikke gezellig eigenlijk, je kan in ieder geval niet veel troep maken zo :-) De muur achter het bed heb ik behangen met behang van Noordwand, boek: Abby Rose 2. Dit is prachtig behang met ontzettend mooie bloemen-decors. Echt een romantisch effect maar toch niet té druk omdat er maar één wand is gedaan….van teveel bloemen op de muren word ik hyper!

Tip van Veronique: “mooi bloembehang vond ik in het boek Abby Rose 2 van Noordwand”.

De muren aan de andere kant moeten nog geverfd worden, dit gaat “Nevel” van L’Authentique worden…een zachte grijs-blauwe tint die mooi bij ‘t behangetje past. Nu alleen nog een plekje tijd vinden om daadwerkelijk aan de slag te gaan!

 

De overloop is maar klein dus daar staat niet veel. Bovenaan de trap zit een gezellig raampje, die is handig om zo nu en dan de dekbedden uit te hangen of de badmatjes uit te kloppen. De oude kanten vitrages die ik heb neergehangen komen van de rommelmarkt (mijn favoriete uitje!) . Een oud banden-kannetje voor ‘t raam, wat bloemetjes…en klaar!

31Ook de  tuin is niet al te groot maar we hebben genoeg ruimte om er lekker te zitten en de boel gezellig te maken. Er liggen nog steeds gewone tegels maar die wil ik in de loop der tijd gaan vervangen door oude klinkers. Dat wordt vast een dure aangelegenheid, dus we moeten nog even geduld hebben!

Vorig jaar hebben we een nieuwe overkapping gemaakt over de binnenplaats heen. Als ik via de keuken naar buiten loop sta ik altijd droog en zomers is ‘t heerlijk om onder te zitten, zon of regen. De tuin staat verder vol oude spulletjes die regelmatig wisselen…

Het afdakje voor het haardhout heeft mijn man gemaakt vorig jaar, hij heeft het afvalhout gebruikt van onze vorige overkapping die niet al te stevig meer stond. 

 

“Een beetje recylen is nooit weg…”

De dingen die ik buitenom mijn gezin het allerliefste doe zijn fotograferen en rommelmarkten bezoeken. Het liefst maak ik close-up foto’s van mooie spulletjes; je haalt zo de details dichterbij en de schoonheid wordt nóg groter! Overal in mijn huis en tuin is wel Brocante te vinden, het meeste gebruik ik als fotomateriaal en met enige regelmaat verkoop ik weleens wat. Meestal kan ik redelijk goed afstand doen van dingen maar soms wordt het wat moeilijker, dus dan blijft ‘t gewoon lekker hier.

36

“De dingen die ik écht koester zijn mijn franse gebloemde emaillen kannen”

Kijk eens op mijn blog, die heb ik heel toepasselijk maar “Een sneller kloppend hart ?” genoemd, mijn hart gaat namelijk écht sneller kloppen als ik een rommelmarkt nader! Volg mij op:

Www.vipderoos.blogspot.com

Veronique

kaarten Vipderoos

kaarten Vipderoos

 

Gezien bij Veronique:

 

  • bloempotten en vazen (bijna) overbodig: plantjes en bloemetjes staan ook heel leuk in (oude) theepotten, kannetjes, theekopjes of ander leuk serviesgoed!
  • schouwmantel behangen voor een gezellig effect; wie durft?
  • letterbak voor je verzameling: de achterwand van de letterbak in een kleurtje of voorzien van een leuk behangetje!

 

dit is een eerdere publicatie uit het onlinemagazine oude vormgeving

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij | Veronique

Geef een reactie