In de Suite | boerenkoolquiche

 

boerenkool1Boerenkool met worst op een hele andere manier. Als quiche, en in 15 minuten gemaakt. Dan de oven in!Toch weer nét even iets anders en op deze manier lusten ze het bij ons thuis wel…lekker met de worst in plakjes erboven op.

Wat heb je nodig?

3 eetlepels boter

1 grote ui | grof gesnipperd

halve zak panklare boerenkool á 300 gram

1 theelepel gedroogde tijm

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, Koopmans, ontdooid)

1 runderrookworst in plakjes

4 eieren

100 ml kookroom

een lage taartvorm, doorsnede 24-26 cm ingevet

boerenkool2De bereiding:

1. Oven voorverwarmen op 200 graden. In grote pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten. Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper.

2. Taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken. Overtollig deeg langs de rand van taartvorm wegsnijden. Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen.

3. In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper. Eiermengsel over boerenkool schenken. In het midden van de oven de boerenkoolquiche in 25 – 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Lekker met tomatensalade.

Geschikt voor 4 personen

In de Suite worden uitsluitend handgemaakte eigen ontworpen woonaccessoires gemaakt. Maar naast mijn werkzaamheden voor In de Suite zal ik toch ook voor mijn gezin moeten koken. En dat gaat meestal op de snelle en makkelijke manier. Onder het Huisjekijken motto ‘share the happy feeling’ wil ik jullie dit heerlijke, snelle recept niet onthouden. Eet smakelijk!

Groet, Sandra | In de Suite

Wist je dat de woonaccessoires van In de Suite ook verkrijgbaar zijn in Huisjekijken webwinkelstraat? In de Suite is bovendien te vinden op Facebook en via de eigen website.

boerenkool

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “In de Suite | boerenkoolquiche

  1. Pinkback: Enrique

Geef een reactie