Ninneke’s Corner Culinair | Lasagne met kip

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Gek op lasagne?Maar wil je toch weer eens wat anders erin verwerken als gehakt of zalm?

Lasagne met kip

Column Lasagne met kip 051-1

Doe mij nog maar een portie

Ook zo een pasta fanaat?Je kunt er zoveel heerlijks mee bereiden.Wat ik leuk vind aan lasagne schotels is dat je het op voorhand kan maken.Je schuift de schotel gewoon in de oven als de tijd is aangebroken.De potten,mengkommen enz die je gebruikt hebt om de schotel te maken,zijn al netjes terug proper in de kast.Je hebt weer een troep vrije keuken,als je gaat eten.Weet niet of het bij jullie het geval is,maar hier ten huize,lijkt het soms wel op een scenario bom ontploft als ik aan het koken ben.Dat vind ik dan fijn als je een ovenschotel bereid.Het S.W.A.T team heeft de schade van de bom al opgeruimd.Het is  toch ook  gezelliger eten,als op een stapel vaat liggen aan te kijken. Ik heb voor jullie een lasagne gemaakt met kip.Het is een goede afwisseling als de versies met gehakt of zalm.

Wat heb je nodig

6 kippenfilets

zout en peper

24 lasagne bladen

300 gr zongedroogde tomaten

1 kilo zure room

6 teentjes knoflook

10 tomaten

verse basilicum

stuk parmezaan kaas

900 gr ricotta

wat room

zwarte peper uit de molen

cayenne peper

( is voor 2 grote schalen)

Column Lasagne met kip 029-1

Klaar om in de oven te schuiven

Bereiding ,doe de zure room met de zongedroogde tomaten in een blender of grote mengkom om fijn te mixen,kruid goed met zwarte peper,cayennepeper.Doe er gul wat verse basilicum fijn geknipt onder en zet even opzij.Snij de kipfilets in kleine stukjes.Kruid deze met peper en zout.Bak  in een pan rondom gaar en voeg de geperste knoflook teentjes bij,laat even mee bakken,zodat de smaak goed vrijkomt.Meng de kip dan onder het zure room mengsel,zet weer even aan de kant. Kook de lasagne vellen in grote pot water met wat olie in.Kook ze in delen 8 vellen per keer of zo.Normaal kan je ze ook zo gebruiken zonder te koken.Maar ik kook ze toch steeds even vooraf.Als ze  wat zacht gekookt zijn na enkele minuten,haal ze uit de pot. Spoel even in een vergiet,leg ze open op keuken handdoek.Dek ze af met andere  doek. Ontvel ondertussen de tomaten,ontdoe van de zaadjes en snij deze dan in stukjes.Vet  de ovenschalen in,leg op de bodem lasagne vellen. Verdeel er een laagje van de kip/zure room op.Bedek weer met vel lasagne.Weer een laag met de kip,verdeel er wat tomatenstukjes over.Dek af met laatste vel lasagne .Klop dan de ricotta met wat room los,strijk dit over de lasagne vellen. Rasp het stuk parmezaan en strooi de kaas over de ricotta.Zet de schotel nog een 30 minuten in een voorverwarmde oven van 185 °.Zet dan nog even onder de gril enkele minuten voor het kaaskorstje.Heeft de schotel eerst nog in de ijskast gestaan,vooraleer je die in de oven schuift,reken dan op een 45 minuten in de oven.Hou je persoonlijk niet zo van parmezaan,kun je natuurlijk ook andere kaas nemen.

Column Lasagne met kip 046-1

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie