Elisense Bloemen | Takken met zijden bloemen

Mijn naam is Marita van der Hart en ik woon samen met mijn lief Niels en onze rode kater Bassie in een piepklein dorpje in Zeeland.  Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met bloemschikken en sindsdien ben ik er niet meer mee opgehouden. Inmiddels ben ik 10 jaar eigenaar van het bedrijf Elisense. In onze webwinkel vind je losse zijden bloemen om lekker zelf thuis aan de slag te gaan, heeeeeel veel inspiratie en complete zijden bloemstukken. Als je zijden bloemen combineert met echte takken krijg je echt heel mooie dingen. Dikke of dunne bruine of witte takken …. paarse, witte of rose bloemen … Voor Huisjekijken blog ik maandelijks met een leuk thema.

Ik ben weg van grillige takken. Ze zijn zo mooi, dat er niet te veel bloemen bij hoeven – net genoeg.

Elisense bloemen zijden bloemstuk

De lichte bloemen doen het fantastisch tussen de bruine takken.

Elisense bloemen zijden bloemstuk

Kransen met whitewash takken vind ik onweerstaanbaar. Deze zijn ook beeldschoon in combinatie met zijden bloemen.

Elisense bloemen zijden bloemstuk

Naast zijden bloemen gebruik ik ook graag gevriesdroogde Pioenroosknoppen, schelpen en parels. De krans op de onderstaande foto heeft de redactie van het tijdschrift Decoreren landelijke stijl (het creatieve zusje van Wonen landelijke stijl) bij ons gemaakt. Er werd een reportage van maar liefst 6 pagina’s in het tijdschrift aan de workshop gewijd. Het was een heel speciale dag !

Elisense bloemen zijden bloemstuk

Op deze blauwe kan heb ik een aantal whitewash takken mooi geschikt en er vervolgens witte en groene bloemen tussen gestoken en gelijmd en zwarte bessen als pittig accent toegevoegd (klik op de foto’s om ze te vergroten).

 

En toen had ik ineens zin in heel veel kleur. In deze kleurrijke bui is dit uitbundige bloemstuk ontstaan.

Elisense bloemen zijden bloemstuk

Echte takken en kunsttakken met bloesem, aangevuldmet besjes en frisgroene fijne bloemetjes.

Elisense bloemen zijden bloemstuk.

De aquablauwe schaal heeft eerst een paar jaar in de schuur gestaan, totdat ik wist wat ik ermee wilde doen. Ik begin altijd met een idee en dat wordt dan al doende anders. Alleen als ik in opdracht werk, moet ik me hieraan houden, maar het liefst improviseer ik.

Elisense bloemen zijden bloemstuk

De mogelijkheden met takken en zijden bloemen zijn eindeloos. Lekker snoeien dus of op naar de bloemist en maak er iets moois van … !

Groetjes,

Marita

Websites: www.elisensebloemen.nl & shop.elisense.nl

Facebook: www.facebook.com/elisense.nl 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie