Ninneke’s Corner | Servetten met frivole servethouders zelf maken

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns …..

Frutselen in alle frivoliteit met romantische broderie

Servetten met frivole servethouders zelf maken

Column servetten met  een frivool servethouder 057-1

Super romantisch

Was al heel lang op zoek naar roos kleurige servetten.Maar vond er nergens,wel placemats,die ik ook in verschillende modellen gekocht heb.Maar wou natuurlijk ook nog servetten hebben.Gek eigenlijk dat ik er niet eerder op kwam,ze gewoon zelf te maken.In de stoffenwinkel hebben ze uiteraard alle kleuren katoen.Zo bleek het ook toen ik daar mijn licht eens ging opsteken.Daar lag een baal roos gekleurde katoen,die mijn goedkeuring kreeg.Maar eens je toch gaat frutselen dan maar ineens door frullen zeg ik maar. Ook ineens servethouders erbij maken. Eens een plan in mijn hoofd dan moet het ook uitgevoerd worden.Stof gekocht alsook een leuke frivole broderie en knopen.De servetten is natuurlijk een makkie,gewoon vierkanten stikken heb ze 45 op 45 gemaakt,op 47 afgetekend,geknipt dan bekom je nog een mooie rand om te stikken. Vervolgens heb ik 12 repen geknipt van 22 cm lang op 4 cm breed. Die stik je eerst rondom een klein kantje naar binnen, zodat je stroken bekomt van 20 cm lang op 3 cm. Knip dan ook nog 6 stroken uit vlies ( om er tussen te stikken ) Ik had nog een overschot van hitte bestendige doek voor ovenwanten te maken.Daar heb ik mijn stroken van geknipt,om wat meer stevigheid te verkrijgen in de servet houders.Knip dan de broderie in 12 stukken,reken uit dat je wat meer koopt ,zodat je het een beetje kan laten fronsen ,zodat het wat meer volume krijgt en er wat golving inzit.Dit gaat makkelijk als je het  met een garen draad al bijeen fronst. Vooraleer je ze op de stroken gaat stikken.Neem een strook,naai even met een steekje de broderie erop vast aan een hoek  en ga dan enkel steeds met rijgende steekjes door de broderie.Frons deze wat bijeen tot op de lengte van de strook en zet vast op de andere hoek. Nu kan je de broderie vast stikken met de naaimachine.Zet zo op 6 stroken langs weerskanten een broderie in de lengte.Vervolgens leg je er een op maat geknipte versteviging op en dan het andere strookje stof,waar je geen broderie hebt opgestikt.Stik dit alles opeen.Nu begint het er al aardig op te lijken.Vouw nu de uiteinden naar elkaar toe,ongeveer een anderhalve tot 2 cm over elkaar.Zet even vast met een spel,naai er een leuke knop op.Ben je behendig in knoopsgaten maken,kan dit ook natuurlijk.Maar met de versteviging er tussen is het iets moeilijk inknippen.ik heb het maar zo gelaten.Vond het zo toch ook al leuk.

Column servetten met  een frivool servethouder 057-1

Leuke bezigheidstherapie

Column servetten met  een frivool servethouder 096-1

Pastel kleuren mengen

Column servetten met  een frivool servethouder 083-1

Net dat extraatje meer

Je kan natuurlijk ook de servethouders met andere servetten gebruiken,hoeft niet altijd ton sur ton te zijn.Je bekomt weer een ander effect te spelen met print,kleuren.Hiervan enkele voorbeelden met servetten gemaakt uit de vaatdoeken afkomstig van ikea.

Column servetten met  een frivool servethouder 102-1

Ook met ruitjes is het leuk

Column servetten met  een frivool servethouder 100-1

Huiselijk gezellig

Column servetten met  een frivool servethouder 098-1

Gecombineerd met bloemenprint

Zelf ben ik opgetogen met het resultaat,zo zelfs dat ik ze ook nog ze in een lichtblauwe versie ga maken.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:  Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie