Ninneke’s Corner Culinair | Zoethoudertje

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Zalig dessert in enkele minuten….

Zoethoudertje

In een handomdraai klaar

Dit is zo een dessert dat in een handomdraai klaar is.In enkele minuten heb je dit op tafel staan.Een goede uitkomst als je geen zin hebt uren in de keuken te staan ploeteren.Of je hebt al zodanig bezig geweest met de hapjes,voorgerecht,soep,hoofdschotel dat je energie even zoek is.Ook een goede reden is dat je gewoon op voorhand geen dessert maakt omdat je er soms niet aan toekomt.Dat je al voldoende hebt gegeten en een afsluiter teveel word.Indien toch iemand nog een plek heeft voor wat zoet,maak je het a la minute.Het lekkerste is natuurlijk dit te maken met de home made advocaat , die ik al eerder deelde.Die moet je toch minstens 3 weken op voorhand maken.Als je dan zo een pot in de koelkast hebt staan kun je er heerlijke desserts mee maken,zoals deze dus.

Wat heb je nodig

500 gr platte kaas (kwark)

350 gr mascarpone

2 zakjes vanillesuiker

10 a 12 eetlepels (homemade) advocaat

bakje frambozen

enkele speculaasjes

Coumn zoethoudertje 001-1

Benodigdheden

Bereiding:Meng de platte kaas (kwark) met de mascarpone,advocaat en vanille suiker tot een glad mengsel.Schep het in glazen,strooi er wat speculaas crumble over.Werk af met enkele frambozen en eventueel een munt blaadje.Je kan ook in laagjes werken afwisselend met het advocaat mengsel,de frambozen en de speculaas crumble.Heb het toch gezegd het is in enkele tellen klaar.

 

Coumn zoethoudertje 018-1

hmm love this

Coumn zoethoudertje 005-1

razendsnel klaar

Ps:voor variatie kun je de advocaat ook vervangen door de homemade limoncello,strooi er dan een crumble over van koekjes met citroensmaak en: of wat citoen zeste die je in suikerstroop even hebt laten inkoken.Wil je meteen naar het overzicht van alle culinaire tips van Jeannine, dan klik je hier.

 

 Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie