Vestywo | Moestuintjes

 

DSC07759Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met je delen doormiddel van Tips & Tricks op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik je met ieder van mijn  blogs weer mag inspireren. Vandaag een leuke DIY voor de kids (en een beetje voor grote mensen) over de moestuintjes. Kom je verder lezen?

Hee, leuk dat je verder leest!

Deze moestuintjes zijn gratis te verkrijgen bij een bedrag aan boodschappen bij een bekende winkelketen in Nederland. Het is echt een hype geworden, iedereen wil ze sparen en iedereen gaat zelf aan de slag met zijn/haar eigen moestuintje. Zeg nou zelf, wat is nou leuker als je eigen groente, fruit en kruiden kweken? Van mijn ouders kreeg ik een mooie kas en die heb ik vorige week woensdag in elkaar gezet en bemest. Nog niks in gezaaid, want één van mijn moestuintjes is ontkiemd, de rest mag ik nog even op wachten. Ook mogen ze nog niet gelijk over gepoot worden of doe jij dat wel? Laat het me weten, leuk om andere ideeën en tips te lezen over deze moestuintjes.

3Zoals je kunt zien heb ik een plastic-bak erbij gekocht zodat de bakjes met zaadjes allemaal bij elkaar staan. In de plastic-bak (ook te koop bij dezelfde winkel) staan de namen van de groente, fruit en kruiden al voor geschreven, je hoeft alleen het groente, fruit en kruiden-bakje in het desbetreffende opening te plaatsen, makkelijker kan het niet, hé?!

Ik heb nog niet alle zaadjes, en dat heeft een reden. Ik ben niet dol op spinazie en onbekende kruiden. Daarom spaar ik verder voor wat dubbele zaden zoals de tomaat, aardbei en radijs. Dat zijn mijn favorieten en die van jou?

4In het bakje zit een rondje aarde, de zaadjes en een kaartje met informatie over het zaadje. Houd deze goed erbij want anders weet je niet hoe en wat je mag doen als het zaad uitkomt en wanneer het verpot of geplukt mag worden. Zelf ben ik er één kwijt, van de ruccola, en ik kan je vertellen dat dat heel vervelend is.

Het rondje aarde maak je kapot op een schoteltje, je verpulverd de aarde. Als je dat gedaan hebt dan giet je wat water op het verpulverde aarde. De aarde neemt het water op, dit is de bedoeling. Doe wat aarde in het potje, net niet helemaal vol. Leg het papiertje met zaadjes erbovenop en strooi dan het laatste aarde daarop. Gooi er nog een plensje water over en zet het potje in het licht, niet in de volle zon.

Veel succes met je moestuintje en wie weet kan ik nog een keer bloggen over mijn aanwinsten in mijn moestuintje, zou leuk zijn.

Fijne dag en tot snel.

Een overzicht van alle creatieve blogs van Verie vind je hier.

Lieve-Groetjes,

Verie

Ps. Vind je het leuk om meer te zien van mijn hand, neem dan een kijkje op mijn weblog, Vestywo!

OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie