de liefdes van Loes | Upcycling

tuinschort zelf makenOooh, ik heb zoveel liefdes. Iedere week ga ik je daar deelgenoot van maken. Ik woon aan de rand van de stad, tegenover het bos. Nee, niet op de boerderij. Misschien in de toekomst ooit wel maar die staat dan in Frankrijk… ik droom nog even verder. En ondertussen hoor ik je al denken: ‘wat kun jij mij dan vertellen over landelijk leven?’.  Wekelijks neem ik je mee met mijn blogs naar mijn liefdes en landleven gevoel, veel plezier.

Ik ga bewust om met voedsel en ook wat kleding betreft probeer ik mij bewust te zijn van de herkomst. Een vriendin van mij heeft een ‘groene’ kledingwinkel waar ik regelmatig mijn kleding koop. Maar het kan ook anders. Van de week dook ik mijn kledingkast in en vond een aantal oude stukken die ik niet meer draag. Te oud, het past niet meer, niet leuk meer. Aan de slag! Upcycling: afdankertjes hergebruiken tot producten met een hogere waarde dan het origineel.

 

Deze afdankertjes haalde ik uit mijn kledingkast. Een oude spijkerbroek, een oud t-shirt en een top die niet lekker zit maar wel een hele leuke print heeft.

upcycling

Afgelopen week ging er een fimpje rond op Facebook. Ik vond het geniaal. In nog geen halve minuut maak je van een oude spijkerboek een tuinschort. Bekijk het fimpje hier. Ik deed het zelf ook mijn oude spijkerbroek.

upcycling spijkerbroek

Maar ik wilde niet enkel een rok dus verknipte ik het t-shirt.

upcycling

Ik knipte het einde van een van de broekspijpen af. Dat maak ik vast aan het t-shirt en gaat om de hals.

upcycling kleding

Het t-shirt maakte ik met speldjes vast aan de rok terwijl ik het geheel direct even paste of de verhoudingen kloppen.

upcycling kleding

Beetje saai nog dus knipte ik stroken van de top met de leuke fleurige print en ook die zet ik vast met speldjes.

upcycling kleding

Ja, en dan… wat zou ik graag kunnen naaien. Binnenkort ga ik op naailes bij mijn moeder. Voor nu moest ik mij even behelpen met enkel naald en draad maar het resultaat is er niet minder om.

tuinschort zelf maken

tuinschort zelfmaken

Deze ga ik met veel plezier dragen in mijn moestuintje. In de broekzakken kunnen mooi de zakjes met zaadjes die ik ga planten en mijn kleding is beschermd.
Ik ben benieuwd of jij ook je eigen tuinschort gaat maken.

Liefs van Loes

Alle eerdere blogs van Loes zijn terug te vinden via deze link. Lekker makkelijk!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie