Ninneke’s Corner Culinair | Witte chocolade-kokos pralines

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Chocolate is the answer,no matter what the question is!

Witte chocolade-kokos pralines

column witte chocolade kokos pralines (34)-1

So sweet yummie

Ik beken in ben chocaholic,nu niet dat ik heel der kilo’s naar binnen werk,maar toch bijna elke dag eet ik wel iets van chocolade.Gewoon een klein stukje chocolade bij de koffie,of een praline.Maak ook wel eens desserts met chocolade.Een verse chocoladecake die is hier ook geen lang leven beschoren.Die schuift vlug naar andere bestemming van de taartschaal naar binnen inrichting maag.Zo hou je mij wel even zoet met zulke traktatie. .Zoals met deze witte chocolade-kokos pralines.Ze lijken van smaak wat op Raffaelo Rocher.Het is een makkie ze te maken.Leuk om je eigen te verwennen of iemand te schenken.

raffaelo rocher

Foto van het internet

column witte chocolade kokos pralines (19)-1

Je zou er zo in bijten

Wat heb je nodig

200 gr roomboter( kamer temperatuur)

4 zakjes vanillesuiker

200 gr poedersuiker

600 gr witte chocolade

12 eetlepels vers appelsiensap

3 eetlepels kokoslikeur

320 gr geraspte kokos

200 gr extra witte chocolade

column witte chocolade kokos pralines (42)-1

Bereiding

column witte chocolade kokos pralines (25)-1

zoet voor bij de koffie of thee

Bereiding leg de 200 gr extra witte chocolade in de koelkast. Klop de boter romig met de vanillesuiker en poedersuiker ,doe er het appelsiensap bij.Zet even opzij.Laat de 600 gr witte chocolade au bain- marie smelten,voeg de kokoslikeur eraan toe.Als de chocolade goed gesmolten is,meng je die vlug onder het boter mengsel.Als het goed gemengd is,zet het dan afgedekt enkele uren in de koelkast.Rasp dan de overige 200 gr witte chocolade( uit de koelkast).Maak dan  van het boter-chocolade mengsel ronde balletjes.Neem een eetlepel van het mengsel ongeveer,druk het wat samen en rol tussen je handpalmen .Rol de balletjes in de geraspte chocolade. Leg ze in een schaaltje afgedekt in de koelkast tot je ze gaat presenteren.Of doe ze in leuke weg geef zakjes. Je kan deze ook maken voor nakend Pasen,rol ze dan in klein ei vorm.Indien gewenst kan je ook telkens een blanke amandel eerst in het mengsel duwen.Neem echter wel blanke amandelen,waar het bruin velletje al af is,dit geeft soms een bittere smaak.Als variatie kun je de balletjes ook in geraspte kokos wentelen Als je houd van chocolade en kokos dan ga je deze zeker lekker vinden.Zo dit was het alweer voor deze week.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie