de liefdes van Loes | onvoorwaardelijke liefde

Oooh, ik heb zoveel liefdes. Iedere week ga ik je daar deelgenoot van maken. Ik woon aan de rand van de stad, tegenover het bos. Nee, niet op de boerderij. Misschien in de toekomst ooit wel maar die staat dan in Frankrijk… ik droom nog even verder. En ondertussen hoor ik je al denken: ‘wat kun jij mij dan vertellen over landelijk leven?’.  Wekelijks neem ik je mee met mijn blogs naar mijn liefdes en landleven gevoel, veel plezier.

Iedereen die huisdieren heeft kent het gevoel van de onvoorwaardelijke liefde.Kingo en Yori Ze praten niet maar zeggen zoveel. We hebben hier in ons huishouden van Jan Steen twee honden, twee poezen en drie kippetjes rondlopen. Een roedel waarbinnen harmonie heerst. Ach, meestal wel. Ik ga jullie voorstellen aan mijn twee grootste liefdes: Yori en Kingo, twee shiba’s. Een verhaal met een knipoog…

Even voorstellen: YORI, black and tan shiba reu, 4,5 jaar oud
Als pup van 8 weken kwam hij in januari 2011 bij ons wonen. Laat je niet voor de gek houden door zijn schattige voorkomen. Het was een klein monster. Luisteren ho maar, alle kabels en schoenen werden gesloopt en iedere kans om te ontsnappen greep hij aan. Wij woonden toen nog in een klein huisje midden tussen de weilanden op het Limburgse platteland. Dus je zag ons ‘s avonds vaak gaan met de zaklamp door de wei, op zoek naar onze lieve puppy. Inmiddels is hij bijna 4,5 jaar en heeft hij geleerd om enigszins te luisteren. Hij blijft de eigenwijsheid zelve.

shiba Yori

Yori heeft gekozen voor een carrière als politieagent. Hij laat graag van zich horen op de hei. Heel Zuid-Limburg en omstreken hoort dan zijn sirene. Wolvengehuil! Dat doet hij wanneer andere honden ruzie maken. Na zijn sirene druipt iedereen af en is zijn missie geslaagd. Het komt vaak voor dat wanneer er een hond wordt opgejaagd door een andere hond hij ertussen gaat staan en het direct afgelopen is. Onze politieagent verjaagt ook dronken zwervers uit bos en speelt voor scheidsrechter als twee andere honden met elkaar spelen. Natuurlijk is hij de grote beschermheer van kleine Kingo, die verliest hij geen seconde uit het oog!

Even voorstellen: KINGO, rode sesam shiba reu, 8 maanden oud
In september vorig jaar kwam hij bij ons wonen als klein pupje van 8,5 week oud. Hij is een baby van de zus van Yori dus de heren zijn neef en oom van elkaar maar wij noemen ze graag broertjes. Vanaf dag één, acht poten op één buik. Vrienden voor het leven.
Kingo’s hormoontjes draaien overuren op dit moment. We hebben een kleine puber in huis. Deze kleine rooie heeft een heel ander karakter dan zijn grote broer. Hij luistert! Woehaha, ik wist niet wat ik meemaakte. Het is een heel bijzonder hondje, een kleine lefgozer met heel veel liefde te geven want de kusjes en knuffels op een dag zijn niet te tellen.

shiba Kingo

Ik lijk misschien een beetje gek… zoveel liefde voor mijn honden. Maar eindelijk is het ook wetenschappelijk bewezen dat honden echt niet alleen maar van je houden omdat je ze eten geeft. Neurochirurg Berns toont in zijn onderzoek aan dat honden wel degelijk menselijke emoties kennen en vriendschap op dezelfde manier ervaren als mensen dat doen. Dat is toch fijn om te weten! Wil je hier meer informatie over? Lees hier het hele artikel van shibalog. Op deze website vind je sowieso meer informatie over de shiba. Ik ben verliefd op het ras en jij misschien ook wel na het lezen van deze blog. Maar ik kan iedereen adviseren voor je zo’n schattig pluizenbolletje aanschaft, je heel goed in te lezen.

En dan, lan last but not least… een aantal zeer sprekende foto’s van onze boefjes. Gemaakt door Lilly Ann Photography. Het zijn bijzondere foto’s waarbij hun karakters spreken. Vastgelegd zoals ze zijn. Echter dan echt. Gemaakt op de Brunssummerheide waar we veel wandelen en waar Lilly Ann iedere dag honden op de gevoelige plaat vastlegt. Deze foto’s kun je volgen in de Facebookgroep Wulfy’s Friends. Veel kijkplezier!

shiba's smiling shiba Yori shiba's Kingo en Yori shiba Kingo shiba's Kingo en Yori 1526395_10200149869905776_2356554725657475753_n - kopie shiba's Kingo en Yori shiba Kingo

Liefs van Loes

en heel veel knuffels van Yori en Kingo

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie