Ninneke’s Corner Culinair | Romige kippensoep

 

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Feestelijk en fluweelzacht op de tong

Romige kippensoep

Column bloemstukje in teaken schaal en romige kippensoep 029-1

Verfijning in een bowl

We scheppen vandaag nog eens een keer wat soep uit .Op de menu staat een heerlijke zacht romige kippensoep.Een streling voor de tong,een fijne soep.Deze gaat succes boeken als je een communie feest mocht hebben.Je kan ze een dag op voorhand maken.Zachtjes opwarmen , uitscheppen en genieten maar.Maar gewoon zonder enige reden tot een feest eigenlijk,maakt deze soep het toch ook  even tot  een feestelijk geniet momentje.Want eten is toch één van de geneugtes des leven.Eten moet je toch,dus kan je maar beter ineens lekker eten.

Wat heb je nodig

180 gr boter

12 eetlepels patsseriebloem

Anderhalve liter kippenbouillon

halve liter melk

halve liter room

4 kippenfilets in hele kleine stukjes gesneden

1 groene selder in fijne boogjes gesneden

zwarte peper

 paprikapoeder

bosje verse peterselie

Column bloemstukje in teaken schaal en romige kippensoep 044-1

Zacht van smaak

Bereiding,smelt de boter in ruime pot,voeg de bloem eraan toe en laat even,kleuren,doe beetje bij beetje de kippenbouillon erbij.Roer steeds glad,voor je terug wat bouillon toevoegt.Laat dan even indikken en doe dan de melk en room erbij.Doe de stukjes kip erin alsook de selder;Laat op een zacht vuurtje pruttelen,tot de kip en selder gaar zijn.Schep uit en strooi er wat fijn geknipte peterselie over.Lekker met een hotel broodje erbij of stukje stokbrood.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie