Ninneke’s Corner | Ik zit met een ei

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns …..

Sprookjesachtige decoratie eieren met feeën,vlinders en bloemen…

Ik zit met een ei

Column Ik zit met een ei A (8)

Lente frisse mengeling

Deze keer heb ik decoratie eieren gemaakt,dicht aanleunend bij het lente gevoel.Frisse mengeling met sprookjesachtige weerspiegeling.Vlinders op bloemblaadjes,waar elfjes lijken op neergestreken te zijn.Dat was mijn zelf opgelegde taak,om te volbrengen.Elk jaar maak ik toch weer een hele gading eieren.Om het paasgebeuren toch op zijn mooiste te kunnen weergeven.Een paasboom zet ik nooit.Maar hou wel van hier en daar toetsen aan te brengen ,verwijzend dat de paashaas toch onderweg is.In schaaltjes,kopjes,eierdopjes duiken de eieren op.Vind het gewoon ook zo zalig iets te verwezenlijken.Mij straf je daar hoegenaamd niet mee.Heb toch een beetje de techniek gebruikt die ik elk jaar hanteer. Vertrokken met piepschuim eieren eerst te schilderen.In plaats van met stukjes servet of papier te werken,heb ik deze keer gewoon stickers erop gekleefd.Had deze stickers al een half jaar geleden gekocht;Met dit doel voor ogen.Nu heb ik gemerkt dat ze nog steeds te verkrijgen zijn in de handel.Ook alweer de welbekende handel die begint met A en eindigt met N. Jullie weten vast wel welke ik bedoel.De poepsjieke winkel toch? ha ha .Als de stickers niet zo goed kleven,kun je een beetje papier lijm aanbrengen. Of de randjes wat met behanglijm instrijken en goed aanduwen.Als de stickers wat groot zijn,kun je best ze wat inknippen. Enkele knippen naar binnen toe,kijk een beetje naar de tekening,zodat het nog klopt als je ze wat over elkaar moet kleven.Meer is daar weer niet aan. Je hebt voor een klein bedrag weer zulke leuke decoratie eieren bij .

Column Ik zit met een ei A (6)

Schaal gevuld met eieren

Column Ik zit met een ei A (5)

Mix van Lente en Pasen

Column Ik zit met een ei A (9)

Wat bowls,kopjes en nonchalant er eitjes bij

Column Ik zit met een ei A (10)

Fleurig

Column Ik zit met een ei A (12)

Drieling

Column Ik zit met een ei A (13)

Gewoon leuk om te decoreren

Column Ik zit met een ei A (14)

In een kelk

Column Ik zit met een ei A (16)

Paas tafereeltje

Column Ik zit met een ei A (15)

Elfje neer gestreken

Column Ik zit met een ei A (23)

In een eierdopje en kopje

Column Ik zit met een ei A (22)

Met chocolade figuurtjes

Column Ik zit met een ei B (10)

Enkeling

Column Ik zit met een ei A (32)

Zo leuk

Column Ik zit met een ei A (1)

Prik de piepschuim eieren op houten saté prikkers om ze te schilderen

Vorige week had ik jullie toch al de aangekochte zwarte eieren laten zien.Die met de witte tekst op,die ik in glazen voorraadpotten had gestopt.Nu geef ik jullie ook nog even een voorbeeld wat je met die eieren en de labeltjes die eraan hangen nog kan doen.Je kan ze gebruiken om de tafel aan te kleden met de paasbrunch.

Column Ik zit met een ei B (12)

Frisse eenvoudige tafel aankleding

 

Zoals je wel zal merken heb ik het labeltje dat aan de eieren hing,rond het bestek gedaan met het lintje. de achterkant streepjescode ) heb ik zwart geverfd .Het komt mooi uit als je een wit bord neemt.Leg er ook nog een witte servet op. Leg er een orchidee op,of andere bloem bij.Om het wat meer cachet te geven.Plaats nog zo een zwart ei erbij,om het bord af te werken.Je hebt nu een mooi presentabel bord voor de paasbrunch.

Column Ik zit met een ei B (13)

Zo kan het ook

Heb je eierdopjes met afdek klokje,dan is het  ook zeer lief en schattig de labels te bevestigen aan het afdekklokje.Plaats ze dan op het bord met deze boodschap aan voor je genodigden.Je tafel baad en ademt nu helemaal in een mooie paas sfeer.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:  Ninneke’s corner

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie