Ninneke’s Corner Culinair | Boterkoekjes

 

Column boterkoekjes en chocolade cake B (3)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Heerlijk vederlichte koekjes…

Boterkoekjes

Column boterkoekjes en chocolade cake A (6)

Heerlijk als vieruurtje bij de koffie

Het was weer zo een gure dag,gepaard met een temperatuur waar je niet echt vrolijk van word.Een goede reden om lekker binnenhuis te blijven,er een bak middag van te maken.Vind ik zo heerlijk,wat lekkers te maken dan.Het doe proces alsook de zalig zeemzoete geur die zich dan verspreidt in de keuken.Dan heerst er op en top gezelligheid,krijg je het ook gewoon lekker warm van.Een simpel boterkoekje,maar wel eentje waar je niet afblijven kunt.Ze zijn vederlicht,doen het uitstekend bij een kopje koffie of thee,als vieruurtje.Doe ze nadien in glazen voorraad pot en zet ze ten toon op tafel,kast of werkblad.Wed ervoor dat ze niet lang een huiselijke warme sfeer zullen uitroepen.Want gegarandeerd telkens je er voorbij komt,dat je hand naar een koekje grist.De pot zal binnen de kortste keren weer leeg zijn.

Column boterkoekjes en chocolade cake A (7)

Die koekjes zijn geen lang leven beschoren.

Wat heb je nodig voor deze lekkernij te maken

225 gr roomboter

1 ei

300 gr zelfrijzende bloem

180 gr fijne griessuiker

wat extra griessuiker om de koekjes in te wentelen

Column boterkoekjes en chocolade cake A (2)

zalig

Bereiding,doe de roomboter op kamertemperatuur in grote kom.doe er de 180 gr suiker bij en,klop deze samen zacht.Doe het ei erbij en klop weer goed tot homogeen mengsel.Vervolgens doe je er de bloem bij, meng en kneed goed.als al de bloem goed opgenomen,rol het deeg dan tot een bal.Wikkel het in plasticfolie en leg het enkele uren in de koelkast,of een nacht.Verwarm de oven voor  op 180 ° .Bestuif werkblad,of glazen snijplank met wat bloem.Rol het deeg uit met deegrol tot een 4 a 5 mm dik.Snij er figuurtjes uit met uitsteek vormpje.Geen vormpjes ? Ook geen probleem,kneed het deeg dan even door,maak er een dikke worst van, van een 5 cm doorsnede.Snij er dan plakjes van.Doe in een bord wat fijne griessuiker.Wentel de koekjes langs één zijde in de suiker.Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat,met de suikerkant naar boven.Bak de koekjes in een 8 a 10 minuten af.Haal ze uit de oven,laat ze afkoelen op een rooster.

Column boterkoekjes en chocolade cake A (4)

Genieten maar

Zo dat was het alweer voor deze week,ik ontmoet jullie graag weer komende Maandag met een culinaire blog.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie