de liefdes van Loes | opkikkertjes

LoesIk woon aan de rand van de stad, tegenover het bos. Niet op de boerderij, misschien in de toekomst ooit wel maar die staat dan in Frankrijk… ik droom nog even verder. Met mijn blogs neem ik je wekelijks mee naar mijn liefdes en het landleven gevoel: over buitenleven, dieren, lekker eten, mijn moestuin en nog veel meer. Veel plezier!

>>>  Het is officieel lente. De zaadjes van de moestuin zijn geplant. De voorjaarsbloeiers staan in de knop en de eerste narcissen zijn al open. Maar bah wat kan het nog koud zijn en veel mensen zijn aan het snotteren. Ik hoopte dit jaar een keertje over te slaan maar ik schrijf dit blog met een lichtelijk verhit hoofd en een pak zakdoeken naast mij. Tijd voor een bezoekje aan de lokale boerderij om een mandje vol lekkers te vullen.

mandje met groenten

Ik ga je twee heerlijke recepten geven die super gezond zijn en je weerstand een extra boost geven. Ben je verkouden of heb je griep dan knap je hier weer snel van op. Lekker, gezond en licht.

Aziatische wortel-paprika soep

Aziatische wortel-paprika soep

Ingrediënten voor 4 koppen soep:
– 4 grote wortels
– 1 gele paprika
– stukje verse gember
– 1 tl korianderkorrels
– 1 tl venkelzaad
– 1 tl currypoeder
– 1 tl kurkuma
– 2 teentjes knoflook
– 0,5 liter water
– 1 kippenbouillonblokje
– zwarte peper
– zout
– geroosterde sesamzaadjes

Je start met het fijnmalen van de korianderkorrels en het venkelzaad in de vijzel. Heb je geen vijzel gebruik dan de kruiden in poedervorm. Smoor de fijngesneden gember, knoflook en alle kruiden voor een aantal minuten zachtjes in een beetje olie. Je keuken begint nu al fantastisch te ruiken. Snij de wortel en paprika in stukken en voeg deze toe. Even lekker laten meebakken op laag vuur. Daarna kun je het water en de bouillon toevoegen en een half uurtje zachtjes laten koken. Het vuur gaat uit en dan ga je er doorheen met de staafmixer. Maak de soep zo glad als je wilt. Ik vind het lekker als er nog een paar kleine stukjes wortel en paprika inzitten dus ik doe dat niet te lang. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met sesamzaadjes.

Postelein salade met appel, geitenkaas en walnoten

postelein salade

Ingrediënten voor twee personen:
– 2 handjes postelein
– 1 appel
– 1/2 venkel
– 1/2 komkommer
– stukjes zachte geitenkaas
– walnoten
– honing

voor de dressing:
– 1 el olijolie
– 2 el balsamicoazijn
– sap en rasp van een 1/2 citroen
– 1 el honing

Zet een klein pannetje op met een heel klein beetje olie. Walnoten even lekker roosteren en dan een scheutje vloeibare honing erbij samen met een beetje fijn zeezout. Daarna af laten koelen. Snij de appel, venkel en komkommer in gelijke stukken en meng dit met de postelein en de dressing. De kleine stukjes zachte geitenkaas en de walnoten gaan er als laatste overheen.

Geniet ervan. Het zijn twee heerlijke opkikkertjes, ook lekker wanneer je niet ziek bent!

Liefs van Loes

Wil je meer inspiratie voor lekker eten?
Kijk dan op Lekker van Loes.

Alle eerdere blogs van Loes zijn terug te vinden via deze link. Lekker makkelijk!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie