Merietje | onze tuin

2015-03-26 14.56.47Monique woont met haar twee kinderen, haar vriend en zijn twee kids in het gezellige Groningse Midwolda. Naast deze grote liefdes, haar passie voor de grote tuin en lekker veel dieren, heeft Monique nog een grote liefde: brocante en shabby chic. Op dit moment werkt ze aan het verwezenlijken van haar grote droom; een winkel aan huis. Dit proces én haar liefde voor brocante kun je wekelijks in haar blogs volgen onder de naam ‘Merietje’.

Hallo allemaal,

de weken vliegen echt voorbij. Het was weer zo’n heerlijke week, veel gedaan. We hadden vorig jaar een tuinhuisje gezet beetje middenin de tuin, voor de kippen als nieuw verblijf zeg maar. Maar plannen zijn weer veranderd: de oude ren blijft staan die is mooi zwart geschilderd en het tuinhuisje staat nu achterin de tuin. Peter is de hele week druk geweest, afbreken en opnieuw achterin de tuin opbouwen. Nu komt al het tuingereedschap erin en de moestuin eromheen.

1427378287750

Ik heb lekker al het onkruid tussen de planten weggehaald. Dan zie je pas goed hoe ver de tuin alweer klaar is voor de lente overal weer kleine groene blaadjes, sommige plantjes komen weer net boven de grond uit. Mooi hoe alles langzaamaan weer groen wordt. Ook in de kas komen de zaadjes van de ijsbergsla al op. Ik zal volgende week kijken of er nog meer te zien is dan zal ik ook daar even een foto van maken.

Er waren er wat erg nieuwsgierig die wilden perse op de foto, nou ja vooruit dan maar. De kipjes zijn vorig jaar geboren en beginnen nu net te leggen. Er zaten ook 2 hanen bij maar dat gaat prima samen als ze samen geboren zijn in 1 nest. 1 van de 2 hebben we zelf moeten pellen, heel bijzonder om dat een keer mee te maken. We hebben nog 5 kippen maar die zijn aardig op leeftijd en gaan meestal vroeg op stok. Allemaal lieverds. Onze kleine Saartje hebben we vorig jaar uit de dierenwinkel meegenomen en vindt het prima tussen de kippen en de hanen.

Ook was er deze week weer een kidsknutsel middag, erg gezellig met 4 dametjes heerlijk knutselen. Niet te vergeten was er ook weer het breicafe, altijd een lekker ontspannen sfeertje. Moeders met een moment voor hun zelf.

Volgende week ben ik er weer ik hoop jullie ook :)

Heel veel liefs Monique (Merietje) als je het leuk vindt kun je me volgen op facebook: www.facebook.com/KenMBrocante

 

OVER Merietje
Merietje

Monique woont met haar twee kinderen, haar vriend en zijn twee kids in het gezellige Groningse Midwolda. Naast deze grote liefdes, haar passie voor de grote tuin en lekker veel dieren, heeft Monique nog een grote liefde: brocante en shabby chic. Op dit moment werkt ze aan het verwezenlijken van haar grote droom; een winkel aan huis. Dit proces én haar liefde voor brocante zal ze onder haar blognaam ‘Merietje’ met jullie delen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie