Op Wydrum | Nagel Trends en tips&trucs 2015

Een blog van Saskia, 25 jaar en gek op veranderen en nieuwe dingen. Naast haar fulltime baan sport ze veel, eet ze gezond (recepten!), is veel met haar woning in de weer(tips!) en heeft iedere dag wat anders aan(inspiratie!). Je krijgt een kijkje in het drukke leven van deze vrolijke meid in haar tweewekelijkse blogs.

Wist je wel dat 60% van de mensen bij een eerste contact op je handen letten? Zeker bij vrouwen wordt hier naar gekeken, dus dames zorg voor verzorgde handen ;)

Om je een beetje op weg te helpen heb ik, naast dat ik een lekkere verzorgende handcrème adviseer, ook een aantal tips en trucks voor je om met goed verzorgde ( gelakte) nagels voor de dag te komen.

Waar we van de winter nog prachtige warme tinten op de nagels voorbij zagen komen, beginnen de cosmetica merken, net als de fashion industrie ook al in te spelen op het voorjaar.

Wil jij weten wat nou dé trends van 2015 zijn op het gebied van nagelverzorging en hoe zorg je ervoor dat je handen er verzorgd uit zien, lees dan verder!

Kleurencrisis:

Zelf heb ik last van een nagellak verslaving, maar ik lak dan soms ook meerdere keren per week mijn nagels. Ik pas de kleur vaak aan aan mijn outfit dus er gaat heel wat doorheen aan kleurtjes.
Gelukkig is het niet een dure verslaving. Ik gebruik namelijk allerlei merken waarvan ik soms nog het meest enthousiast ben over de betaalbare merken van bijvoorbeeld Essence of Catrice.
Voor soms nog geen 3,- koop je de meest vooruitlopende tinten nagellak en als je even op de aanbiedingen let heb je de tweede ook nog voor de helft van de prijs of voor nóg minder.

Verzorging
Voordat je begint, let dan even goed op dat je wel even je nagelriem voorzichtig met een bokkenpootje naar achteren drukt. Je lakt namelijk nóóit tegen of over je nagelriem, buiten dat dat er totaal níet verzorgd uitziet, moet er een randje open blijven zodat je nagel kan ‘ademen’.
Om kleurverschil op je nagels te voorkomen doe je eerst een (doorzichtige) base coat op die je even goed laat drogen. Ondertussen kun je uit gaan zoeken welke kleur je wilt lakken want ook hierbij zijn nog een aantal punten waar je goed op moet letten.

Nudetinten
Let er bij nude tinten op dat je kiest voor een kleur die net wat meer roze en warmer is als je handkleur. Kies je een te bruine kleur dan is de kans dat je in plaats van een optisch ‘lange handen’- effect meer naar een ‘dode-handen’-kleur gaat.
Voordeel van Nude? Het kan vrijwel overal bij en staat toch verzorgd.

Gewaagd
Niet bang voor wat kleur? Kies dan voor een gekleurd nagelbed. Let er vooral hierbij op dat je je nagels ‘smal’ lakt en niet tot in de volledige breedte. Hierdoor creëer je optisch smallere vingers en daardoor mooier verzorgde handen. En let dus op, lak niet helemaal tot aan je nagelriem, maar tot iets ervoor!

Pastel
Ook de pastel kleuren in onder andere zachtroze komen weer terug, maar vooral de ijsblauwe tinten zijn in trek.
Mooi zacht om te zien, nu zeer geschikt voor bij je pastelkleurige trui en straks voor bij je witte zomerse outfits!

En na het lakken:
Als je genoeg geduld hebt opgebracht en de nagel mooi gedekt is, kun je de nagel afwerken.
Eerst met een topcoat waardoor de nagellak beschermd wordt en als laatste met een druppeltje sneldrogende coating. Hiermee kun je je nagelriemen ook direct mee verzorgen tegen uitdrogen.
Met een beetje geluk kun je nu zonder bij-lakken een kleine week met mooi verzorgde nagels rondlopen.

Toch gestoten?
Ow en stoot je er nou per ongeluk tegenaan terwijl ze nog niet gedroogd zijn? Maak je vinger dan nat met wat water of speeksel en strijk de nagel vervolgens voorzichtig glad. Niet te hard drukken, maar voorzichtig strijken waardoor je de ‘kreukels’ er toch nog uit kunt vegen!
Zo kun jij altijd verzorgd de deur uit.

Ben jij ook zo’n nagellak-addict, wil je wat met me delen of kan ik je ergens mee helpen? Laat het me weten! (maar wel even typen voordat je je nagels gaat lakken ;) )

Liefs Saskia

Geef een reactie