Ninneke’s Corner Culinair | Chocolade cake

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weerNinneke’s Corner Culinair.

Heerlijk zoet uit de oven,vandaag letten we niet op de calorieën

column chocolade cake 018-1

We gaan het niet over de calorieën hebben vandaag

 Chocoladecake

Op de taartrooster staat een chocolade cake te wenken.Voor chocolade freaks en bak prinsessen is dit een blijvertje tussen de recepten.Gewoon om jezelf te verwennen op een luie Zondagmiddag.Of om mee te pakken als je op visite gaat.Voor één keer gaan we nu de calorieën eens niet tellen.Want qua caloriebom kan het wel tellen.Het is nu niet bepaald een droog crackertje met wat mager beleg of dieet confituur.Maar zo een kleine spie,van het heerlijke zoet,daar ga je nu ook niet echt een kilo van bijkomen.Niet overdrijven is de boodschap.Weerstaan een hele moeilijke opdracht te volbrengen.Deze cake maken is een makkie,kinderspel.

Column boterkoekjes en chocolade cake A (35)

Double chocolate

Wat heb je nodig

4 eieren

200 gr boter

200 gr  griessuiker

350 gr zelfrijzende bloem

300 gr pure chocolade

150 gr chocolade parels( die niet volledig weg smelten) speciaal voor gebak

column chocolade cake 015-1

Vieruurtje

Bereiding ,smelt de chocolade au bain marie. Klop de boter zacht,doe er de suiker bij,mix goed.Doe er de eieren bij,meng weer goed.Doe er de gesmolten chocolade onder voortdurend kloppen bij.Doe er dan de gezeefde bloem bij. Vet een  springvorm in met boter ,bestuif met bloem.Schud overtollige bloem weg.Schep een laagje van het beslag op de bodem van de vorm.Doe bij het overig beslag wat van de chocoladeparels,hou er nog wat apart.Meng de chocolade onder het deeg,verspreid nu over het laagje dat al in de springvorm is.Zet de in een voorverwarmde oven van 185 ° voor ongeveer 45 minuten of tot de cake klaar is.Doe na een 15 a 20 minuten de oven voorzichtig open,strooi de overige chocolade parels over de cake.

column chocolade cake 018-1

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s Corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie