Paintings by Wilma | Wilma ‘in dit is mijn passie’

2014 koe 60x80 cm vloeiende rand

 

gesponsord blogpost

Op deze plek – de vrijdag om 14 uur – vind je altijd een prachtig blog van onze vaste blogger Wilma. Vandaag laten we je nog eens zien hoe het blogavontuur van Wilma bij Huisjekijken begon. Wilma benaderde ons voor een plekje in onze rubriek Dit is mijn passie’  waarin we jou laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Wilma leverde de tekst en de foto’s en wij plaatsten de blog op onze site. De reakties waren overweldigend. Sindsdien zijn de prachtige schilderijen van Wilma wekelijks op onze site te zien….

Ik ben Wilma Westerlaken, geboren in 1965 en woon samen met mijn man en 2 zonen in Bruchem in de Bommelerwaard. Na het volgen van verschillende creatieve workshops, van bloemschikken tot kantklossen, ben ik zo’n 25 jaar geleden een workshop schilderen gaan doen. Het schilderen heeft me daarna nooit meer los gelaten en is echt mijn passie….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

drie witte rozen 09 vloeiende rand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben autodidact en volg geen lessen. Ik wil liever  mijn eigen stijl ontwikkelen.

Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van vooral bloemen, stillevens, dieren en portretten maar ik schilder ook landschappen of abstract. Het liefst werk ik met olieverf maar ik experimenteer ook graag met aquarel, acryl, soft-pastelkrijt of gemengde technieken.

Vaak schilder ik in opdracht en dan kan alles naar wens worden gemaakt zoals bijvoorbeeld het onderwerp, kleur, maat van het doek enz…

schilderij in keuken vloeiende rand

kop en schotel vloeiende rand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soms ga ik even kijken waar een doek moet komen te hangen of ik krijg foto’s via de mail toegestuurd.

Zo kan ik aan de hand van bijvoorbeeld een stofje van de bank of de gordijnen een doek aanpassen qua kleur. Dat is superleuk en zo wordt een schilderij echt speciaal voor iemand gemaakt.

2014 hert 70x100cm vloeiende rand

mini knoflook 20x20x4cm 2014 vloeiende rand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn inspiratie haal ik uit van alles om me heen, een kan van oma of een vaas van de rommelmarkt.

2014 koe 60x80 cm vloeiende rand

kindje vloeiende rand

rozen 2011 vloeiende rand

Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby. Ik word regelmatig gevraagd te exposeren en een gedeelte van onze garage is omgebouwd tot een ateliertje.

Mijn werk is te zien op www.wilma.exto.nl of paintings by wilma op facebook.

lepel in gang bewerkt 2

Wilma Westerlaken

Bruchem

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Paintings by Wilma | Wilma ‘in dit is mijn passie’

  1. Pinkback: Paintings by Wilma | Valentijn! | Huisjekijken

  2. Pinkback: Blogger weekoverzicht | week 14 | Huisjekijken

Geef een reactie