Ninneke’s Corner Culinair | Rijst taart

holly nurse 117-1-2Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

We verwennen ons zelf weer vandaag met wat zoets!

Rijst taart

Column wat heeft de krinloop met pasen gemeen , rijsstaart 007-1-1

Heerlijk zo een punt rijsttaart

Altijd makkelijk een pak kant en klaar bladerdeeg in de koelkast.Je maakt er heerlijke dingen mee.Heb je  nog wat extra tijd om in de keuken door te brengen?Het is weer eens een miezerige regendag?Alle reden zijn goed om een taart te bakken.Dan bied zo een pak,een mooie uitkomst.Een pak dessertrijst en melk heb je misschien ook wel courant staan in de kast.Het is een hele makkelijke bereiding. Je moet enkel wat geduld uit oefenen omdat de rijst redelijk lang moet pruttelen en je toch gedurende moet roeren tegen het aankleven.

Wat heb je nodig

Een pak bladerdeeg

800 ml melk

2 eieren

30 gr vanille pudding poeder

1 vanille stok

90 gr dessert rijst

135 gr suiker

 Bereiding: Doe het meeste van de melk in een grote pot,hou wat melk apart om de vanille pudding poeder in los te kloppen.Zet de melk met de dessert rijst op het vuur samen met het vanille merg dat je uit de vanille stok hebt geschraapt.Doe ook de vanille stok erbij. Breng aan de kook,zet  het vuur lager en laat  zachtjes pruttelen ongeveer een 40 tal minuten of zoals aangeven op het pak. roer regelmatig in de melk , zodat het niet aanbrand. Als de rijst klaar is,strooi er dan de suiker bij  en warm even mee op , tot suiker gesmolten is.Haal de vanille peul uit de melk.Roer er dan de overgebleven melk bij waar je de pudding poeder hebt in opgelost. Laat indikken en draai het vuur uit en zet de pot even van de warmtehaard.Zodat het een beetje kan afkoelen.Bekleed een taartvorm met bakpapier.Rol het bladerdeeg daarop uit , druk goed aan.Snij overtollig deeg weg.Prik wat gaatjes met een vork in het bladerdeeg.Breek de eieren,scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten goed stijf.Klop de eidooiers los en roer ze onder de rijst.Spatel dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het rijst mengsel.Doe dan het rijst mengsel over het bladerdeeg heen. Zet in voorverwarmde oven op 180 ° een 30 a 35 minuten en bak de taart af.Als de taart klaar is haal ze uit de vorm en laat afkoelen op taartrooster.Bestrooi met wat poedersuiker en snij in punten.

Column wat heeft de krinloop met pasen gemeen , rijsstaart 007-1

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook altijd vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie