SUUS’ Culture | KORTE ROKJES BENEN

Mijn naam is Suus, een 24-jarige Groningse die samen met haar passie en creativiteit voor schoonheid dagelijks in een omgetoverde boerderij in een pittoresk dorpje in Drenthe luxe gezichts- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Ik ben dol op het in de watten leggen en omtoveren van dames die dat graag aan mij toevertrouwen. Klinkt als een heerlijke job toch?

Wat er nog mist? Een groter publiek trekken met mijn creatieve kijk op het gebied van skincare & make-up. Ik neem jullie iedere twee weken graag een paar minuten mee in mijn blogs over Badkamertje- & Huidje Kijken…

Met het nieuws dat het lenteweer nu echt in aantocht is, begint het gelijk te jeuken: uit die dikke spijkerbroek, hallo fruitig lentejurkje! Ik moet er wat voor over hebben als Huisje Kijken beauty blogger (voelen jullie eindelijk eens hoeveel ik voor jullie als trouwe volgers over heb)! Ik heb 2 maanden lang mijn haar op mijn onderbenen laten staan. Voordat we onszelf in de nieuwste lentemode hijsen inclusief gladde benen, maak je aan de hand van today’s blog kennis met mijn ultieme manier van benen ontharen: HARSEN.


We gaan eerst eventjes samen de geschiedenisboeken in! Want in de oudheid onthaarden de Egyptenaren en de Romeinen zich ook al. De Egyptische priesters deden dit vanwege godsdienstige redenen. De Romeinen meer vanwege praktisch en hygiënische redenen. Voordat zij de thermen betraden lieten ze zich ontharen door slaven. Anno 2015 ben ik zelf zo een slaaf met een mooiere naam; schoonheidsspecialiste. Voor het baden en het ondergaan van massages was het in de Romeinse tijd beter om een compleet glad huidje te hebben.

Rond 1900 begonnen ook vrouwen zich te ontharen. De rokjes werden korter en vrouwen mochten op het strand “meer” laten zien. In de jaren ’30 tot ’60 kwamen de eerste ontharingsproducten op de markt zoals ontharingscrèmes. Inmiddels is ontharen een ware must. Het lijkt alsof we soms zelf allergisch zijn voor lichaamshaar. Maar ladies, zeg nu zelf? Is het stiekem niet een klein beetje stoer als je man toch borsthaar heeft? Ik keur het goed hoor!


De zomervakantie staat gepland. Welk tropisch oord gaat het dit jaar worden? Hoe dan ook, wij Nederlanders willen zon! En waar zon is gaat de broek uit en het jurkje aan! Toch wel prettig om niet voortdurend met een ladyshave op pad te moeten. Wanneer ik mijn benen hars duurt het inmiddels 4 tot 6 weken voordat de haartjes weer terug komen. Inmiddels ja, want ik hars mijn benen nu al 6 jaar lang. Nooit is er een scheermesje tussen gekomen. Waarom niet? Dan ben ik weer terug bij af. We hebben namelijk verschillende haargroeifasen. Je verstoort de haargroeicyclus wanneer je weer een keer onschuldig denkt te gaan scheren. Naast het ongemak van scheren (denk aan stoppeltjes, jeuk en bultjes) komen ook de haren namelijk weer harder terug. De volgende hars behandeling zal dan weer net zo aanvoelen als de eerste keer.

Want geheel pijnloos is het niet. Persoonlijk vind ik het altijd een beetje aanvoelen als een gemene schaafwond. Vergelijk het met het eraf trekken van een pleister alleen denk er dan nog een paar lichaamsharen aan vast. Ja, harsen doet best wel pijn. Wel is het zo dat je went aan deze pijn gedurende de behandeling. En geloof mij, het is het allemaal waard! De meeste klanten van mij zijn overtuigd van het comfort en willen niet meer scheren na hun eerste harsbehandeling.


Terug naar het technische verhaal. Houd er rekening mee dat je pas na minstens drie keer harsen aanzienlijk minder haargroei op de benen hebt. Het is namelijk mogelijk dat bij veel van de haartjes tijdens het harsen de haarfollikel beschadigd. Hierdoor zal het haar minder sterk terug komen of zelfs helemaal niet meer. Van stoppels is bij mij nooit meer sprake, je merkt op den duur dat de haren die terug komen een beetje vlassig zijn. Fijn, in mindere mate en bovendien minder donker van kleur. Ik ruik de voordelen!

Ik hoor het je denken.. Of er ook nadelen zijn? De prijs. Harsen kost elke 6 weken natuurlijk wel geld. Wanneer we dit het hele jaar ondergaan als behandeling bij onze “Romeinse slaaf” oftewel schoonheidsspecialist moeten we diep in de buidel tasten. Tòch vind ik het het geld waard. De haargroei word absoluut minder! Onthoud deze gouden tip wanneer je zo veel mogelijk plezier van harsen wilt hebben: het klinkt gek, maar start in de wintermaanden. Waarom? Zoals ik net zei merk je na 3x harsen daadwerkelijke vermindering van haargroei/structuur. Eerlijk gezegd zijn we dus al een beetje te laat voor de zomer van 2015. Dus onthoud alvast een goed voornemen voor de januari/februari maanden in 2016: STARTEN MET HARSEN!

glad 2
Alle Huisje Kijken volgers zitten vanmiddag op het terras met een heerlijk glaasje wijn. Wegdromen bij een laag lente zonnetje op je snuit, denkend aan dat lentejurkje die je in de etalage zag hangen van de week.. STOP! Eerst langs de schoonheidsspecialiste voor ontzettend gladde spring-proof benen! Oh, en voor vanmiddag geldt: hot day, hairy legs? Maxi dress it is! (Pff, wat hebben we het toch zwaar als vrouw zijnde!)

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie