Ninneke’s Corner Culinair | Speculaas wafels

 

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Heerlijke wafels met een extraatje aan smaak

Speculaas wafels

Column Speculaas wafels  A (16)

Koekje van eigen deeg

Dat ik een snoeper ben dat is jullie vast al wel opgevallen hi hi.Maar ik vertoef ook gewoon graag in de keuken.Je hebt veel personen die graag koken ofwel graag bakken.Maar ik doe allebei graag,dat is me nooit een lastige taak.Soms haal ik er een kookboek bij.Maar experimenteren dat is me ook wel gegeven in de keuken.Vandaag hou ik nog eens een wafelenbak.Heb er een extraatje aan toegevoegd om een andere smaak te bekomen.Weet ook wel dat zulke wafels al bestaan.Maar ik ben ook wel iemand die iets proeft,dan smaken begint te analyseren.Denkt dan;ik proef dit erin en dat.Thuis dan het gaat maken op eigen wijze.Tot hiertoe is dat al altijd met een goed behaald resultaat gebleken.Dat is ook niet anders als met deze wafels.We hadden nog eieren die bijna dreigde te vervallen,nog 4 dagen houdbaar.De hoogste tijd ze te gaan verbruiken.Cake die passeert hier veel de revue,het mocht eens wat anders zijn.Ja,wafels dat was weer even geleden.Toen dacht ik;ik maak er speculaaswafels van. Zodoende ik dit recept heb uitgedokterd.De smaak zit goed en is bevallen.Het is weer een blijvertje tussen de recepturen.

Wat heb je nodig

375 gr boter

6 eieren

420 gr suiker

30 gr vanillesuiker

750 gr patisserie bloem

speculaaskruiden

Column Speculaas wafels  A (15)

Heerlijk genieten bij de koffie

Bereiding:Doe de boter op kamer temperatuur in een grote mengkom,klop deze samen met de suiker zacht,doe er de eieren bij en de vanillesuiker.Meng weer goed tot romig mengsel.Vervolgens de bloem erbij en de speculaaskruiden.Begin met één eetlepel speculaaskruiden en proef van het deeg.Voeg indien nodig nog eraan toe.Er zit veel verschil op speculaaskruiden.Naar gelang waar je ze koopt.Persoonlijk vind ik die van bij Dille en Kamille de beste .Heb er deze keer wel 3 flinke eetlepels aan moeten toevoegen.Maar die kwamen van bij de plaatselijke supermarkt.Die zijn toch iets minder uitgesproken van smaak,zeg maar.Je kan meteen beginnen afbakken.Verwarm het wafelijzer goed voor en bak de wafels goudbruin.Laat ze afkoelen op een rooster.Het is gepermitteerd voor te proeven tijdens het bakken ha ha . Doe ik ook steeds.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie