Bedrijven in de spotlight | Rozenkelim.nl

kelim winBedrijven in de Spotlight is “de” rubriek om eens een kijkje achter de schermen te nemen van een gepassioneerd bedrijf. Wat drijft sommigen om met zoveel passie en man-uren een bedrijf op te richten? En hoe komen er zulke mooie resultaten uit voort…

Deze keer gaan we op bezoek bij Rozenkelim.nl Een bedrijf dat bij toeval is ontstaan en wordt gerund door een gedreven echtpaar dat deze prachtige kleden naar Nederland haalt. Lees over hun weg naar succes en doe mee met hun fantastische winactie!

advertorial

aankondiging rozenkelim

Als Jeroen Slokker samen met zijn vrouw Ebru bij toeval op een klein donker winkeltje stuit, dat vol ligt met oude kleden, weet hij nog niet dat dit de eerste stap is naar een grote verandering in zijn leven. Het echtpaar is in Datca, een nog niet door massatoerisme ontdekt Turks schiereiland, waar Jeroen en zijn vrouw zo’n drie à vier keer per jaar naartoe vliegen, om de bouw van hun vakantiehuis te volgen. De oude olijfoliefabriek die ze in mei 2003 kochten wordt nu verhuurd als luxe vakantieverblijf.

10404069_935684743128247_3919937632858763196_n

De tweehonderd rozenkelims in het winkeltje van de oude vrouw in Datca, laten het echtpaar niet los en bij een volgend bezoek willen ze er helemaal voor gaan. Maar helaas blijken de kelims allemaal verkocht aan Sotheby’s en Christie’s. Ze kopen een vijftal kelims bij diverse leveranciers en zetten deze bij thuiskomst in Nederland op Marktplaats. Vele reakties vallen hun ten deel, maar de kleden blijken voor veel mensen óf te klein óf net niet de juiste kleur. Jeroen besluit een leverancier te zoeken, die zestig kelims in consignatie stuurt, zet ze op Marktplaats en hij meldt zich aan voor de Woonbeurs…

aanelden woonbeurs

3e5decd7fdbb1eb0566fd14c7d3ec1a0Dan gaat alles opeens heel snel. Niet dat op de Woonbeurs heel erg veel verkocht werd, maar mensen oriënteren zich op hun nieuwe inrichting en nemen een visitekaartje mee naar huis. En als het echt zover is, weten ze je te vinden. Aan de beurs houdt Jeroen goede naamsbekendheid over. Ook op de beurs massaal aanwezige stylisten, weten de kelims te waarderen en gaan ze gebruiken in hun sfeerreportages.

Inmiddels zet de trend zich voort, dat mensen niet alleen in fysieke winkels, maar ook via internet gaan kopen. En dat spitst zich niet alleen toe op sites als Marktplaats,  Jeroen plaatst de betaalfunktie Ideal op zijn site en de verkoop begint ook hier te lopen. Twee jaar na de start van Rozenkelim.nl zegt hij zijn baan op. De stapels kleden kunnen ze inmiddels allang niet meer kwijt in de schuur en zelfs niet meer bij de buren. Het gezin is daarom inmiddels verhuisd en vanuit de kelder van het zomerhuis van Koning Willem III, gaan Jeroens kleden de hele wereld over.

wat is een kelim

Jeroen importeert niet alleen kelims uit Turkije en Moldavië,  maar biedt ook een ruime keuze aan patchwork- en recoloured vloerkleden, kelim kussens en hamamdoeken.

1546051_969151609781560_2992907888110142771_nKelims kenmerken zich door kleurrijke bloemen op een afwijkende achtergrond. De vintage vloerkleden passen heel goed bij zowel een landelijk, sober, stoer en strak als een meer elegant of klassiek interieur. De kelims zijn 30-80 jaar oud, handgeknoopt en in een perfecte staat. Elke rozenkelim is uniek. De patchwork kelim variant kan in elke gewenste maat gemaakt worden, omdat de kleden door Jeroen zelf worden geïmporteerd. Daardoor is er ook steeds een groot gevarieerde voorraad.

Rozenkelims worden niet meer gemaakt, deze traditie bestaat niet meer. Het wordt dus moeilijker ze te vinden. Als er weer een partij wordt gevonden, worden ze aan een strenge controle onderworpen. Om een idee te geven; van een partij van 400 stuks komen er soms maar 150 door de selectie. De kelims hebben een zwaar leven achter de rug, gekeken wordt uiteraard naar de staat, maar ook naar de kleuren en het patroon. De kleden worden grondig schoongemaakt met een natuurlijke zeep en daarna in de zon te drogen gelegd. Het is altijd een bijzonder gezicht, om de velden vol te zien liggen met de rozenkelims.

Na het drogen, worden ze door deskundige vakmensen -waar nodig- in het atelier gerepareerd. Voor de reparatie is ook garen nodig. Deze garen moet eerst op de juiste kleur worden gemaakt, een erg precies werkje dat veel tijd kost. Na de selectie worden alle kleden geregistreerd voor de export, als alle papieren in orde zijn, worden ze op transport gezet.

traditieRozenkelims werden tussen 1930 en 1985 voornamelijk in Moldavië en delen rond het Zwartezee gebied gemaakt. Het was een traditie, dat de vrouwen bij elkaar kwamen en deze bijzondere kelims gezamenlijk gingen weven. De kleurige gebloemde kleden werden gemaakt voor op de grond, of voor aan de wand. Veel van de kelims hebben de katoenen lussen nog aan de achterkant zitten. De kleurrijke bloemen staan symbool voor het leven dat de vrouwen zouden willen leiden. De donkere achtergrond staat symbool voor het echte leven. Moldavië was en is een uiterst arm land.

10891758_963548493675205_6603469817686555784_n

De traditie van het maken van rozenkelims bestaat niet meer, de kelims die Jeroens bedrijf aanbiedt zijn 30 tot 80 jaar oud. In een aantal kelims staan de familienamen en jaartallen geweven. Alle kleden zijn uniek en krijgen bij Rozenkelim.nl allemaal een label met de herkomst erop. Als een kleed is verkocht middels de website, wordt deze direct verwijderd. Er is immers geen tweede exemplaar van. Je kunt er dus altijd van op aan, dat je nooit ergens een tweede exemplaar van je eigen unieke rozenkelim zult tegenkomen.

10675767_963549967008391_7727075426625581928_n

 het suk6 achter rozenkelim

Het succes van Rozenkelim.nl komt volgens Jeroen door de soepele verkoopvoorwaarden, betalen via een factuur en geen verzendkosten. Uiteraard is zijn bedrijf aangesloten bij Stichting Thuiswinkel Waarborg, die hoge eisen stelt, zoals 100% geld-terug-garantie. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede marketing via Google en Marktplaats. Maar het allerbelangrijkste is een goed produkt. Omdat Jeroen alles zelf uitzoekt en het hele proces van begin tot eind zelf begeleidt, weet hij zeker, dat hij dat kan bieden. Iets om trots op te zijn!

732a542ddd757fb3ac619ec6bcf40df5

facebookakties

Naast de kleurrijke website maakt Jeroen ook graag gebruik van de marketingmogelijkheden van o.a. Facebook. Regelmatig heeft Rozenkelim leuke akties.

Huisjekijken heeft speciaal voor jou samen met Rozenkelim een te gekke aktie!

Wil jij deze prachtige rozenkelim winnen? Dit is wat je moet doen:

Ga naar de Facebookpagina van Rozenkelim en LIKE de pagina!

Vertel ons waarom jij die prachtige rozenkelim wil winnen.

Jouw motivatie plaats je onder dit blog (eerst even aanmelden zonder verplichtingen).

De aktie loopt tot en met donderdag 30 april om 16.00 uur.

Dus like, motiveer en win een unieke rozenkelim!

Het team van Huisje Kijken kiest de winnaar volgens loting. Let op: je dient de Facebookpagina van Rozenkelim geliked te hebben EN je motivatie onder deze blog te hebben geplaatst. In alle andere gevallen is je deelname niet geldig.

 

 Jouw bedrijf op deze plek? Dat kan! Stuur een mail aan support@huisjekijken.com ovv 'in de spotlight'.
GERELATEERDE ARTIKELEN

15 reacties op “Bedrijven in de spotlight | Rozenkelim.nl

 1. Wat een prachtige vloerkleden. En wat een prachtig bedrijf. Te weten dat er zo veel zorg en aandacht is besteed aan een eerlijk product maakt het in de kamer hebben liggen van dit unieke kleed nog fijner. Dat zou genieten zijn, op en top !

 2. Tja wat kan ik zeggen , zo’n prachtig kleed heb ik nog nooit ergens te koop gezien. Ik heb nu een bruine liggen met heel veel vlekken dus ben heel eerlijk wel aan een nieuwe toe , zou zeer welkom zijn ! Prachtig…

 3. Ik ben werkelijk verliefd op dit kleed. Nog nooit eerder zulke mooie bloemenkleden gezien. Het zou prachtig in mijn huis staan. Door omstandigheden ben ik vaak aan huis gebonden en dit zou mij echt zo happy maken. Of ik geef het aan mijn vriendin die haar kanker overwonnen heeft. Een bloemetje maar dan anders , in ieder geval een lachend gezicht

 4. Wauwwww deze zou ik heel graag willen winnen!! Ik ben al zo lang op zoek naar een mooi vloerkleed voor mijn woonkamer. Sowieso ga ik even een kijkje nemen bij Rozenkelim wat een prachtige vloerkleden hebben die.

 5. Deze prachtige mooie rozenkelim is het antwoord op mijn zoeken
  Iets wat ik nog niet eerder ben tegengekomen op internet of in boeken
  Ons interieur is gepimpt en bijna af maar een rozenkelim is wat wij nog missen
  wat zal dit mooie kelim ons interieur verfrissen
  Het symbool van het leven wat deze mensen in dit kleed hebben gemaakt symboliseert ook ons leven
  Wij zullen dit kleed dan ook met respect behandelen en een heel mooi plaatsje geven

 6. Wat een prachtig bedrijf! geweldig als je ziet wat een leven deze kleden al achter de rug hebben en dan met de juiste zorg weer opnieuw stralen en de kleuren en vrolijkheid je tegemoet komen. Dit kleed zal de blikvanger in elke huiskamer worden.
  Prachtig, mensen van Rozenkelim, heel veel succes met jullie prachtige bedrijf. En dat er nog maar heel veel kleden en vrolijkheid door jullie opnieuw onder de mensen kan worden gebracht.

 7. Een tijdje terug bezocht ik voor het eerst de website van Rozenkelim. Wat zou zo’n kleed sfeervol staan in ons meer dan honderd jaar oude, kleine en knusse stadsboerderijtje. Een droom dacht ik… Totdat ik dit berichtje las. Zelf heb ik Oost Europa eens bezocht en was geschokt van de armoede die ik daar zag. Na het lezen van dit verhaal over de Rozenkelim gaat het voor mij leven.. Wat een pracht bedrijf en wat een adembenemend mooie producten!!

 8. Win win win… Omdat ik deze kleden bemin en graag naar dit mooie vloerkleed in ons huisje wil kijken!

  ROZENKELIM:
  R ozen mijn lievelingsbloemen
  O p zulke mooie kleden
  Z o passend in ons interieur
  E n extra bijzonder
  N amelijk handgeknoopt

  K enmerkend door kleurrijke bloemen
  E cht wat een plaatje
  L iggend op mijn vloer
  I n ons nog maar net nieuwe huisje
  M aakt het helemaal af!

 9. Pinkback: Redactioneel | Winnaar Rozenkelim | Huisjekijken

Geef een reactie