Briezietje | Halbank & paspop & meer…

20150425_113428 - kopie (2)In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren

 

 

 

Hoi Allemaal,

Ik ben even weggeweest, had het veel te  druk met allerlei zaken, dat Bloggen er bij ingeschoten is. Maar ik ben onder tussen wel weer bezig geweest, want dat is mijn uitlaatklep, klussen en met wonen en inrichten bezig zijn. Zo had ik al een tijdje mijn zinnen gezet op een bankje voor in de hal, en dan het liefst zelf gemaakt natuurlijk en ik had al eens ideeën voorbij zien komen met een voor en achterkant van een bed. Nu komt een collega van me toevallig met een bedje! Hallo, dat is mijn kans!

Dus ik heb hier een leuk bankje van gemaakt voor in de hal…

Ik laat jullie stap voor stap zien hoe ik dit gemaakt heb.

Hoe een bed een bankje wordt:

Je hebt nodig: hoofd en voeteneinde van een 1- of 2 persoons bed en verder wat houten balkjes en planken, zoals jullie weten  maak ik alles van rest/sloophout, en koop ik eigenlijk niets nieuws. Het voeteneinde van het bed zaag je door het midden, dit worden straks de zijkanten van het bankje.

 

20150403_125442

 

Dan maak je met balken de zijkanten vast  aan het hoofdbord; de zijkanten schroef je ook vast op de kopse kanten aan het hoofdbord.

 

20150403_134927

Je zaagt daarna planken van bv steigerhout (tja, wat anders,hahaha) en die bevestig je op de balken die je rondom hebt aangebracht aan de binnenkant van het bankje.

IMG-20150403-WA0000

 

20150403_142736Zoals je ziet heb ik de voorkant in dezelfde vorm gezaagd als het hoofdbord (achterkant van het bankje) uit een plank. Het hoeft allemaal niet het zelfde hout te zijn want straks wordt toch alles in 1 kleur geschilderd.

20150425_113445

En als je alles goed hebt geschuurd kun je de bank verven in de kleur die je wilt. Ik heb de bank zwart geverfd omdat dat mooi in onze hal past.

 

20150425_113428 - kopie (2)

Op het bankje staan oude schoenleesten ,nog van mijn opa geweest die schoenmaker was. Deze heb ik in een chloorbadje gelegd om ze te bleken en nu beter bij de rest passen.

20150426_144308

 Kast deuren van steigerhout

In de hal moeten nog steeds deuren komen in de meterkast en de halkast, maar omdat we wel weten wat we willen maar het een duur prijskaartje heeft, door de speciale maten van de kozijnen, hebben we zelf deuren gemaakt van steigerhout met stoere poorthangen, het past precies in ons interieur, stoer en landelijk. De steigerplanken zijn dezelfde als ons plafonds overal, echte oude gebruikte.

20150425_113508

 

 

20150425_113532

Het is ons zo goed bevallen dat we deze deuren straks ook voor boven gaan maken maar dan met een schuifsysteem, voor de slaapkamer en de badkamer.

 Nog een wens in vervulling gegaan…

Ik ben in april jarig geweest en mijn dochter had een superleuk kado voor me, zij weet ook precies wat ik wilde en wat ik ermee wilde doen! Een paspop! Maar die wilde ik zelf oud maken (natuurlijk)…

IMG-20150421-WA0002

Zo kwam ze binnen, wit dus…

En nadat ik haar bewerkt had met zwarte verf voor het houtwerk en haar lijf met een eigengemengde kleur staat ze er nu zo bij in de hal. Ik heb er een oude veldfles aangehangen voor het stoere effect.  Ik ben er erg blij mee!

20150425_113544

 

20150426_144459

Tussendoor heb ik nog een Poer gemaakt, want ja, die zag ik nu zo vaak voorbijkomen en het leek me ook leuk om te doen en hij staat mooi. Met resthout kun je idd leuke dingen maken, Ik heb het bewerkt met muurvuller, allerlei soorten verf die ik gemengd heb en natuurlijk koffieprut, totdat hij  de gewenste kleur had die ik mooi vond.

20150306_192217

Zo, nu denk ik voorlopig klaar te zijn binnen, want het mooie weer komt er aan dus zoals iedereen dan graag buiten is zijn wij dat natuurlijk ook. We zijn het terras opnieuw aan het straten en ik ben met mijn nieuwe ingerichte moestuin bezig. Het is mij  vorig jaar zo goed bevallen dat ik nu echt n mooie moestuin wilde, passend in onze stijl. Dus houten bakken in boerengrind en daar omheen schapenhekjes, als het klaar is volgen de foto’s. In mijn volgende blog waarschijnlijk.

tot de volgende blog,

Liefs, Brigitte

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Briezietje | Halbank & paspop & meer…

Geef een reactie