Ninneke’s Corner | Afgemeten

 

Column afgemeten lintmeter 169-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns

Lint met lintmeter print word afgemeten…

Column afgemeten lintmeter 074-1

Creatief met lint

Afgemeten

Als ik ergens kom waar ze lint verkopen,moet ik toch even halte houden.Dat is zoiets waar je duizend en één dingen mee kan doen,Ooit komt het weleens van pas denk ik dan.Ondertussen heb ik al wel zo een hele voorraad lint steken.Met in het achterhoofd enige ideetjes wat ermee te doen. Of het nu om pakjes mooi mee te strikken is,rond voorraadpoten te doen met een hangertje.Met ermee aan de frutsel te gaan,lint is zo een veelzijdig creatief product.Zo kwam ik onlangs dit mooie lint tegen met lintmeter print.Echt wel hebben hebben,het knetterde in mijn hoofd;do it your self creaties.Dan jeuken mijn handen niet meteen aan de slag te gaan.Omdat we niet altijd de tijd hebben er meteen werk van te maken,vergroot de hoop lint zich.Wachten op dat ene moment dat ze sierlijk ten toon worden gezet in een creatieve uitwerking.Dat ene moment bood zich aan.De stapel lint verkleinde een beetje.Ik heb er toch wat moois weten van te maken,eenvoudig dat wel,maar zorgend voor een leuk detail.De afwerking op een mooi gedekte tafel.Dat zal jullie niet ontgaan zijn dat ik een grote fan ben van een mooie tafel aankleding.Mijn grootste inspiratie gaat dan ook naar dit vlak uit.Dat is nu niet minder,ik heb alweer servethouders gemaakt.Deze keer in mooi baby blauw,met een toets van het lint met lintmeter print.Ik had al eens ergens gezien dat ze zulk lint rond servetten gewoon bonden.Wat ook erg moois is.Ik ging nog net dat stapje verder.Ik wou  servethouders maken,met het lint erop.Even nadenken hoe ik dat ging doen.Wilde ook nog dat ik ze kon strikken.Na enig gebruis in mijn hersenpan,had ik het voor ogen ;hoe dit klaar te spelen.Stof afmeten voor de servetten, uit tekenen,knippen,stikken. Dat was al een makkie tot zover.Nu nog de servethouders;eerst kleine stukjes vilt om ze wat steviger te maken uitknippen op maat ( 15 cm op 6 cm ).Dan rondom voorzien van de stof,zodat je een rechthoekig lapje krijgt.Dan moet het lint er nog opkomen .Meet af dat je aan weerskanten een 25 cm hebt om te kunnen strikken.Een 65 cm zou je dan telkens moeten hebben voor elke servethouder.Meet eerst het middelpunt van het lint,vouw het lint dubbel.De uiteinden goed op elkaar,weet je meteen het middelpunt.Hoef je niet gaan liggen meten.Meet het middelpunt af op de servethouder,speld het lint vast op het middelpunt.Steek onder de naaimachine en stik het lint erop vast,zo dicht mogelijk tegen de rand aan van het lint.Om omhoog krullen te voorkomen.Aan de hand van de foto’s zal het wel duidelijk worden.

Column afgemeten lintmeter 144-1

Strak of met romantische toets

pure eenvoud

Column afgemeten lintmeter 191-1

Met een bloem erbij weer een ander effect

Column afgemeten lintmeter 155-1

stoer lief en schattig tegelijk

Column afgemeten lintmeter 023-1

something blue

 

Column afgemeten lintmeter 074-1

mooi uitnodigend

Column afgemeten lintmeter 024-1-2

Weer een stelletje zelfgemaakte servetten met servet houders

Column afgemeten lintmeter 233-1

Ook gewoon leuk om ergens decoratief te leggen,bij een ander stapeltje

 

Ook geïnspireerd geraakt het lint is te koop bij de Casa winkels. Het is te krijgen op rolletjes van 3 meter.Maar je vind ze vast ook in winkels voor naai benodigdheden. Of te bestellen via het internet.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook: Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie