Ninneke’s Corner Culinair | Komkommersoep

column komkommersoep 013-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Kom even kijken en proeven van de komkommersoep…

column komkommersoep 013-1

Gewoon lekker

Soep smaakt nu nu altijd zomer of winter.Ik ben een echte soepboer zoals ze zeggen.Nu de komkommers zeer voordelig zijn in de geldbeugel,kunnen we er een grote pot soep van maken zonder dat een dure kwestie word.Alhoewel ik van mening ben dat je op eten niet mag besparen.Maar dat is meer dan het feit dat je jezelf niets te kort mag doen qua voedsel.Lekker eten is een must,maar als groenten laag van prijs zijn,profiteer ik daar ook van.Dan heb je weer meer om uit te geven aan vlees/vis dat in de duurdere prijsklasse ligt.Tenminste zo doe ik het toch,of een dag eens gehakt een dag een rosbief.We weten allemaal wel dat eten nu eenmaal een grote maandelijkse levens kost is.Op die manier als er dan iets wel heel budget vriendelijk is,dan is dat gauw meegenomen een heerlijke soep ervan te maken. Het is ook eens wat anders als de komkommer in een slaatje te verwerken.

Wat heb je nodig

6 komkommers

1 wortel

1 grote ui

1 aardappel

3 liter rund bouillon

peper/zout

cayennepeper

pili pli

column komkommersoep 018-1

Meer hoeft dat niet te zijn

Bereiding;Pel de ui en snipper deze fijn. Stoof de ui aan in wat boter in een grote soep pot.Schil  met dunschiller de wortel en snij in plakjes Spoel de komkommers,snij de uiteinden eraf.De schil laat je eraan,zo bekom je een mooie intense groene soep.Doe de wortel en komkommer bij de ui en laat goed stoven,des te beter de smaak zal zijn van de soep.Doe er de kruiden bij.Schil de aardappel,spoel,snij in blokjes en voeg bij de andere groenten.Als alles goed gestoofd is,voeg dan de bouillon eraan toe en laat een 15 minuten op middelmatig vuur pruttelen.Mix de soep goed en serveer met dikke snee bruin brood.Je kan indien gewenst de soep ook afwerken met room,of lepeltje zure room bij in het bord te doen.Ook lekker met philadelphia kaas natuur.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook altijd vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie