Ellen Pitlo | See, Buy, Fly…

foto 2Naast haar baan als zelfstandig ondernemer vult Ellen Pitlo haar dagen met het verzorgen van haar dieren. Jaren geleden kochten zij en haar man een vervallen boerderij die ze omtoverde tot een paleisje. Met drie paarden, een Griekse adoptiehond en een poes uit het asiel is er altijd wel wat te beleven in het leven van deze kleuradviseur. Haar blogs zullen dan ook een mengelmoes zijn van dieren en buitenleven met een uitstapje naar kleur…

see, buy, fly…

Het had heel wat voeten in aarde gehad, maar de kogel was door de kerk. We wilden een hond. Er volgde een gedegen zoektocht. Avond na avond speurden we op internet naar ‘de leukste’ van Nederland.

Selecteren per computer leek ons een veilige aanzet. Eenmaal in het asiel zouden we wel eens ons verstand kunnen verliezen om vervolgens het hele bestand mee naar huis te nemen. Ook was het belangrijk na te denken over het soort. Per slot van rekening woonden we in een bosrijke omgeving en een jachthond was dan niet de verstandigste keuze.

foto 1

Het zoeken bleek een lastige opgave, want er waren veel pups, maar ook oudere honden met gebreken en zelfs een herder die voorbijgangers steevast in de benen beet. Even leek het erop dat we door de honden het bos niet meer zagen. Tot ik op een advertentie stuitte met de titel ‘wie geeft Luiza een goed tehuis.’ De foto sprak boekdelen. Ze zag er leuk uit, niet al te groot en volgens het bericht was ze ook nog eens erg lief.

Ook al was het zondag, ik belde meteen!

Luiza zocht inderdaad een baasje en wel met spoed! Er werd ook direct verteld dat ze een ziekte heeft en nog geruime tijd medicijnen nodig zou hebben. De tweede verassing was dat ze nog in Griekenland zat, dus even wandelen of aaien behoorde niet tot de mogelijkheden. Ondanks deze belemmeringen had ze ons hart al veroverd en besloten we haar te adopteren. Het contract werd ondertekend en we spraken af dat ze per vliegtuig naar Nederland mocht komen.

Familie en vrienden verklaarden ons voor gek.

Na een maand volgde het verlossende telefoontje, ze zou een paar dagen later naar Brussel, Düsseldorf of Schiphol vliegen. Om het een beetje Nederlands te houden, koos ik voor Schiphol. Op de dag van de vlucht kreeg ik een sms’je dat Luiza Griekse bodem had verlaten en om één uur ‘s middags in Nederland zou arriveren. Spoorslags zette ik koers naar het vliegveld. Na twee uur wachten was het zover. Haar medicatie en paspoort werden mij overhandigd waarna de deur van de bench werd geopend.

Daar was ze dan, onze Kretenzer jachthond, nog een beetje dizzy van de vlucht.

foto 2

Groetjes, Ellen

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie