Ninneke’s Corner | Heerlijk pasta gerecht met gerookte zalm

 

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Er zwemt een vis door de pasta!

Heerlijk pasta gerecht met gerookte zalm

Column afgemeten lintmeter 117-1

Hmmmm heerlijk

Ik hou zowel van vlees als van vis.Vandaag ga ik voor vis. Een hemels lekkere tagliatelle met gerookte zalm en broccoli.Het staat vlug op tafel en smaakt nog bovendien zeer lekker.Je kan producten vervangen of toevoegen. In plaats van gerookte zalm kan je verse zalm nemen. In dobbelsteentjes gesneden even gepocheerd,smaakt dit er ook goed bij.Wat ik ook wel eens doe is de twee combineren,zowel de gerookte zalm als verse zalm.De broccoli verleent zich ook goed met nog als extra groenten,groene asperges,kerstomaatjes, witte asperges of verse groene boontjes. Snij ze dan in kleine stukjes na het blancheren.Je voegt je eigen inspiratie toe om het helemaal naar je smaak te maken.

Wat heb je nodig

500 gr Tagliatelle

900 gr gerookte zalm in reepjes gesneden

4 sjalotten

3 teentjes knoflook

1 stronk broccoli

1200 gr tomatenstukjes( uit blik)

1 flinke schep mascarpone

eventueel nog wat tomatenconcentraat ( als je de saus nog wat dikker wil hebben)

1 groenten bouillon blokje

zwarte peper

cayennepeper

gedroogde basilicum

gedroogde tijm

Column afgemeten lintmeter 118-1

Aanvallen

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:  Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie