Huisjekijken in het buitenland | Alicia woont in Spanje

Huisjekijken Bij is onze binnenkijkrubriek die iedere maandagavond en vrijdagmorgen te zien is. Ook over de grens wordt Huisjekijken gevolgd. Onlangs plaatsten we een oproep aan onze trouwe volgers in het buitenland. Hoe wonen onze lezers in een ander land? Wat is daar de trend op het moment?tafeltje buiten bewerkt2

Alicia woont samen met haar man en twee kinderen in Spanje. Wij gaan huisjekijken in het Spaanse Alicante!

De provincie Alicante is de meest zuidelijke provincie van de regio Valencia. De provincie is gelegen aan de Costa Blanca. Stap je in Amsterdam in het vliegtuig, dan brengt deze je in 3,5 uur naar de gelijknamige hoofdstad Alicante.

kaart Spanje Allicante bewerkt

Ik ben Alicia en getrouwd met Jeroen. Samen hebben wij een zoon Diego en een dochtertje Lily Rosa. Wij wonen inmiddels nu 6 jaar in de provincie Alicante en wij wonen bijna 4 maanden in dit huis.

keuken bewerkt

Een stukje keuken! Ik heb een kleine keuken dus kan daarin helaas niet al te veel kwijt. Dit is geen oud kastje maar wel oude spulletjes erop en eraan.

keuken 2 bewerkt

Spulletjes komen voornamelijk van de rommelmarkt en kringloop vandaan. Heerlijk om daar lekker te snuffelen. Elke zondag hebben wij een hele grote rommelmarkt hier vlakbij.

Wij hebben er vreselijk veel aan moeten doen maar beetje bij beetje begint het nu echt ons huisje te worden. De tuin is enorm en moet nog helemaal gedaan worden maar goed, ook dat doen wij stap voor stap!

keukenraam bewerkt

Dit gordijntje hing vroeger in de keuken van mijn ouderlijk huis en nu dus bij mij.

Wij hebben drie Sinaasappelbomen (dus elke morgen vers geperste jus d’orange!), een Olijfboom, Citroenboom, Manderijnboom, een Amandelboom en een Nisperoboom (red.: de Nisperoboom geeft een geel, oranjevrucht die lijkt op een abrikoos). Het geeft heel veel werk maar we gaan ons eerst even goed oriënteren op wat wij er mee willen gaan doen.

kast draadgaas bewerkt

Tegenwoordig ben ik ook verliefd op oud serviesgoed. Ik heb nog niet heel erg veel maar goed beetje bij beetje.

hal tafel bewerkt

Van alles en nog wat. Boudoir spulletjes, naaispulletjes, engeltjes. Ach, ik vind alles leuk :)

Ik heb sinds anderhalf jaar een enorme passie voor brocant c.q. antiek gekregen. En dan niet het ‘brocant’ dat je gewoon in de winkels kan kopen maar de echte oude meuk. Ik ben er dol op!

babykleren bewerkt

Links: hempje vond ik tussen het oude linnengoed van mijn moeder met daarop de initialen van mijn oudste oom dus het is minimaal 80 jaar oud. Rechts: blousje van schoonmoeder gekregen. Dit is van haarzelf geweest.

Het is heerlijk om elke keer weer een schat te vinden en een mooi plekje te geven in het huis. Het liefst brocante met een verhaal erachter, al weet je die natuurlijk niet altijd.

pop met bel bewerkt

wekker bewerkt

foto's gordijn bewerkt

De trouwfoto’s van mijn opa en oma en die van mijn man. Die van mijn grootouders koester ik enorm omdat ik bijna niks van hun bezit, helaas.

veranda bewerkt

Ik heb openslaande deuren naar de veranda toe, heerlijk!

buiten tafel bewerkt

​Oude wastafel. Helaas geen plek binnen dan maar buiten.

tafeltje buiten bewerkt

Onderstel van een oude naaimachine. Staat zo gezellig!

tafel met bloemen bewerkt

Bloemen uit de tuin.

In mijn woonkamer heb ik voornamelijk wit. Sinds kort zit er een turquoise/pastelgroenige kleur op mijn ene muur. Wit geeft mij rust. Ik heb een drukke baan, een puberzoon en puberpeuter dus als ik dan tijd heb om lekker te zitten dan wil ik rust en dit straalt voor mij in ieder geval rust uit!

huiskamer bewerkt

Een kant van de woonkamer met kleur op de muur en voor de rest veel wit.

huiskamer 2 bewerkt

Andere kant van de muur is gewoon wit gehouden.

engeltjes op plank bewerkt

Oud regaal boven de tv. Hopelijk binnenkort een tv achter luiken!

olie  hanglamp bewerkt

Nieuw project. Deze olielamp kwamen wij tegen bij de kringloop. De kap past zo goed bij onze kleur muur. Wij gaan hem proberen weer te restaureren en werkend te maken.

Maar ik ben nog altijd mijn stijl aan het ontdekken; wat vind ik echt mooi en wat niet. Nu is dat veel wit en sierlijk maar ik vind het industriële brocante ook erg stoer.

koebel bewerkt

Stolp met dierbare spulletjes van mijn moeder, oude bijbeltjes etc.

Groetjes van Alicia

Woon je zelf ook in het buitenland, geef je dan ook op bij de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie