Post op de Redactie | DIY houten tekstbordje

FB_IMG_1431619255027_resizedIn Post op de Redactie plaatsen we alle leuke ideetjes, jullie mooiste interieurfoto’s en interieurvragen die ons via de mail of via onze Facebookgroepen bereiken. Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd jouw happy feeling met ons en onze lezers te delen. Stuur je mail aan huisjekijkenredactie@outlook.com

In de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook komen enorm veel leuke ideetjes voorbij. Onze lezers zijn zó creatief dat we ze regelmatig vragen hun creatieve ideeën met ons te delen.

Liz Breebaart gaf gehoor aan de oproep en stuurde ons deze leuke DIY:

Voor deze bordjes heb je het volgende nodig:
*stukje plat hout (nieuwe plank of een oude schutting)
*potlood
*carbonpapier
* goedkope kwastjes (bijv. Setje van 5 stuks vd action ca €1,-)
* 1 dikke kwast
* acrylverf vd action
* een mooie tekst/quote die je uitprint op papier (en die past op je stuk hout)
*afplaktape
*plastic bekertjes/verfbakjes oid
*föhn
*optioneel; verfpen
FB_IMG_1431619255027_resized
Stap 1: verf je plankje in 1 basiskleur met behulp van de dikke kwast en acrylverf naar keuze. (Föhn het plankje droog, leg het in de zon of laat het een dag drogen.
Stap 2: voor een oudere look doe je wat witte verf (echt weinig) in een plastic bekertje/bakje en doe je er een laagje water bij. Goed door elkaar mengen! Verf daarmee een dun laagje over je plankje. Ook hier geldt; Föhn het plankje droog, leg het in de zon of laat het een dag drogen)
Stap 3: leg een stuk carbonpapier op je plankje en leg daaroverheen een tekst/qoute en schrijf de tekst over met het potlood. Het carbonpapier zorgt ervoor dat de tekst op het plankje komt te staan.
Stap 4: pak een kwastje en verf en omlijn alle letters van je tekst/quote. (Een verfpen biedt hier uitkomst!)
Stap 5: kleur alle letters in. Laat het goed drogen! (Föhn het plankje droog, leg het in de zon of laat het een dag drogen)
Stap 6: je kunt het plankje een laklaag geven. (Oa in spuitbusvorm bij de action, ligt bij de klus en verfspullen)
Succes!! Groetjes Liz

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie