Kei Gemakkelijk | DIY Kledinghanger

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Een vraag die je wel eens gesteld krijgt bij het doen van een aankoop in een kledingwinkel, is: ‘Wilt u de kledinghanger erbij hebben?’. Na het lezen van mijn Kei Gemakkelijke DIY’s van deze week, heb je des te meer reden om op deze vraag ja te zeggen. Ook al past de hanger misschien niet tussen de rest van je hangers of is de hanger niet fijn in gebruik, voor een DIY-project is iedere hanger geschikt.


 

Zelf heb ik, en met mij denk ik de meeste vrouwen onder ons, aan kledinghangers nooit genoeg. Veel kleding blijft wanneer je het laat hangen, mooier dan wanneer je het opvouwt. Toch zijn niet alle hangers praktisch. De extra breed uitstekende schouders in de t-shirts van mijn man en de knijpafdrukken op mijn maxi-rok, zijn hierbij het bewijs. Dat bracht mij op het idee om m’n hangers uit te zoeken en om op zoek te gaan naar leuke DIY’s, zodat ik ook die hangers toch nuttig kan gebruiken.

Zo kwam ik erachter dat je met een paar kleine aanpassingen, een hanger ook geschikt kan maken voor accessoires of schoenen. Klik aan het gedeelte waar je normaal je broek overheen hangt verschillende plastic gordijnringen en je hebt een hanger voor al je sjaals. Of draai in de bovenkant van een houten hanger een aantal ijzeren haakjes en creeër zo je eigen sieradenhanger. En wat ook nog kan is de uiteinden van een ijzeren hanger zo verbuigen, zodat je daar je schoenen en slippers aan kan hangen. Kortom, allemaal leuke ideeën, die een extra toevoeging zijn aan je kledingkast.

Maar buiten je kledingkast om, kan je een hanger ook goed gebruiken als onderdeel van decoratie in je interieur. Wat je tegenwoordig bijvoorbeeld veel ziet is een kledinghanger met daaraan een tijdschrift of poster. Hiermee kan je een erg leuk totaalplaatje creeëren op een muur; eenvoudig te verwisselen en met foto’s en/of kleurplaten gemaakt door je kind, kan je er een nog persoonlijkere touch aan geven.

Tot slot kan je een kledinghanger zelf natuurlijk ook pimpen en ondertussen blijven gebruiken voor waar die in eerste instantie voor gemaakt is. Denk hierbij aan het verven of behangen van je kledinghanger, of versier de hanger met bijvoorbeeld stempels of kralen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, succes!

Groetjes Janneke

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie