Huisjekijken bij | Sanne

vaas met eucalyptus in raam bewerktHuisjekijken Bij is onze binnenkijkrubriek die iedere  vrijdagmorgen te zien is. Deze vrijdag gaan wij naar het friese Surhuisterveen waar Sanne samen met haar vriend woont. Haar interieurstijl typeert zij als landelijk c.q. brocant. Wij gaan huisjekijken bij Sanne…

Mijn vriend en ik wonen nu 3 jaar in ons huis in Surhuisterveen. Het is niet heel groot maar prima te doen. Je moet er zelf wat leuks van maken.

woonhuis bewerkt

Ik omschrijf onze stijl als landelijk/brocante. Maar ook de woorden creatief en functioneel zijn van toepassing op ons interieur. De muur in de woonkamer is een combinatie tussen taupe/bruin. Daarnaast zie je als accentkleur mint/turquoise terug in de decoratie en kussens. Het interieur bestaat verder vooral uit wittinten, grijs en houtkleur.

woonkamer schouw bewerkt

Wij houden wel wat van oude spulletjes zoals het lampetstel en de grote witte kan met de spuitflessen. Ook zijn we ontzettend blij met de dekenkist. Deze is afkomstig uit Hongarije en hebben we voor een leuke prijs op de kop getikt. Hij fungeert bij ons als opslag voor de vele dvd’s.

dekenkist bewerkt

Verder hebben we onlangs zelf een salontafel gemaakt van oude fruitkistjes en deze lichtjes wit geverfd met daar bovenop een taupekleurig houten blad. Ook heeft mijn vriend nog een mooi steigerhouten tijdschriftenrek gemaakt.

woonkamer collage bewerkt

Ik houd ook van het gebruiken van producten uit de natuur. Dit is terug te zien in het stammetje voor de louvre luikjes, die als waxinelichtjehouder gebruikt wordt. Deze heb ik zelf gemaakt en geschilderd. Dit is ook weer terug te zien in de takken die op de twee wit geverfde terracotta bloempotten liggen.

Ook hangt er boven de bank een soort van steigerhouten kapstok. Deze heb ik destijds laten maken.

kapstok bewerkt

Maar het meest trots ben ik wel op mijn mintkleurige ladekast die wij in een tweedehands winkel hebben opgedaan.

ladenkastje bewerkt
De keuken heb ik met leuke decoratieve dingen aangekleed, zoals de oude look snijplank en de met krijtverf zelf geschilderde theepot.keuken bewerkt

De muur in de slaapkamer is cacao grijs. De grenen nachtkastjes heb ik gekregen van mijn zus en wit geschilderd. Hierbij heb ik een bijpassende grenen kapstok gevonden, in de afvalbak op het werk. Deze hangt boven het bed.

slaapkamer bewerkt

slaapkamer kastje bewerkt

Voor op de slaapkamer ben ik nog op zoek naar een leuke ladekast, maar daar moet je even tegen aan lopen.

Sanneachtertuin bewerkt

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie