Ninneke’s Corner Culinair | Kaastaart met blauwe bosbessen

kaastaart met blauwe bessen A (4)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Smelt je ook zo voor een kaastaart dan kan ik je deze ten sterkste aanbevelen…

Kaastaart met blauwe bosbessen

kaastaart met blauwe bessen A (6)

Hemels

Deze kaastaart is een topper met de blauwe bessen erin.Gevaarlijk lekker want je neemt zeker nog een 2 é stuk.Je hebt verscheidene kaastaarten met ook verschillende werkwijze koude bereidingen of waar je toch een oven voor nodig hebt..Deze is één die je moet bakken,we werken niet met gelatine deze keer.De kaastaart krijgt zijn binding door de eieren en het maiszetmeel.

11206839_10207059159944227_561517131369747964_o

Nog even geduld uitoefenen om aan te vallen

Wat heb je nodig :

1 pak digestive koekjes( of andere droge koekjes)

120 gr boter

200 a 250 gr  verse blauwe bosbessen

500 gr mascarpone

250 gr ricotta

3 eieren

70 gr maizena ( maiszetmeel)

70 gr suiker

pakje vanillesuiker

200 gr witte chocolade

4 eetl melk

11174240_10207059159904226_54050412987584243_o

Leeeekker

Bereiding,verwarm de oven voor op 170 °. Bekleed een springvorm met bakpapier.dit is makkelijk als je het papier over de bodem legt en er dan de zijrand op vastklikt.Laat het overtollige papier er gewoon aan. Dat is handig om nadien de taart  eruit te halen om op een bord te schuiven.Bekleed ook de rand nog met stroken bakpapier.Maal de koekjes fijn in een machine.Smelt de boter in een steelpan.Meng de boter met de gemalen koekjes.Druk het mengsel goed aan op de bodem van de springvorm.Zet een 10 minuten in de oven.Zet even opzij.Verlaag de temperatuur tot 150 °.Meng de mascarpone met de ricotta,de suiker en de vanillesuiker.Voeg één voor één de eieren eraan toe. smelt de chocolade au bain marie samen met de melk.Mix het onder het kaasmengsel.Mix dan als laatste de maizena erbij ( met de elektrische mixer ) Zodoende de maizena niet klontert maar goed oplost en word opgenomen.Giet het mengsell over de koekbodem.Leg de bosbessen er verdeeld bovenop. Bak de taart stevig,naargelang welke oven kan dit variëren. Kijk even na op 60 minuten en geef indien nog nodig wat langer.Haal voorzichtig de zijkant van de springvorm los.Steek een grote brede platte spatel onder te taart en schuif deze op een bord ,terwijl je het bakpapier van op de bodem vasthoud.Laat verder afkoelen en zet nog een dag in de koelkast om extra lekker te worden.Serveer met nog wat extra verse blauwe bosbessen.

kaastaart met blauwe bessen A (3)

Zo heerlijk zacht van smaak

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie