Huisjekijken bij … | Corien

Woonkamer 2Huisjekijken Bij is onze binnenkijkrubriek die iedere  vrijdagmorgen te zien is. Deze vrijdag gaan wij naar Katwijk. Daar woont Corien. Haar interieurstijl typeert zij als landelijk c.q. brocant. Wij gaan huisjekijken bij Corien…

Ik ben Corien vd Oever, getrouwd met Wil we hebben 2 kindjes, Jay en Silver . En heel veel katten. We wonen in een eengezinswoning in Katwijk.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb nog niet zo heel lang dit interieur, bijna 3 jaar nu. Daarvoor heb ik heel veel verschillende stijlen gehad. Thuis was ik ook altijd wel aan het rommelen in mijn kamer maar echt een stijl had ik nog niet Mijn eerste eigen appartement, zo’n 20 jaar geleden, was oud roze met oud groen, dat was toen heel erg in. Daarna kochten we dit huis en werd alles terracotta met bruin en koloniaal maar dat was het toch niet voor mij, ik houd helemaal niet van bruine meubels. Daarna heb ik nog een tijdje barok gehad, alles zwart grijs en zilver maar bij alles had ik het gevoel dat het niet af was, het was het net niet.

Op blogs en de woonbladen had ik al verschillende keren het brocante witte interieur gezien. Geweldig vond ik dat, maar ja dan moest ik alles omgooien  en wit met al mijn katten. En mijn man houdt niet van al die frutsels, die heeft het het liefst strak. Maar toch een x aan hem laten zien en hij vond het wel wat, als ik maar niet teveel troep neerzet. Dus langzaam aan alles gaan verven, kast verkopen op MP, andere kast kopen. 2 jaar geleden hebben we een grote verbouwing gedaan, aanbouw aan het huis, andere keuken, nieuwe badkamer natuurlijk alles wit, helemaal blij ben ik ermee.Vintage balletpakje 1 Ook ga ik heel veel naar rommelmarkten, brocante markten en af en toe naar Belgie of Frankrijk. Zelfs in deze 3 jaar dat ik nu verzamel is mijn smaak wel iets veranderd. Was eerst alles netjes wit, nu vind ik vooral de meubels in de oude verf erg mooi maar nog wel steeds alles wit. Kleur kan ik toch niet aan wennen, dit geeft me rust. Ik ben gek op kant, altijd al geweest, dus dat gaat vaak met me mee naar huis. Ook mooi oud beboterd serviesgoed vind ik geweldig. Alles in ons huis is wit, in Jay zijn kamer zit wel iets grijs, maar ook Silver haar kamer is wit.

De gang is lang en smal en moeilijk te fotograferen. Ook hier hangt weer een regaal met oude kannen, het vogelkooitje staat op een klompenbankje maar die krijg ik er niet op. Ik ben gek op regaals, die hangen dan ook overal in huis, je kan er zo lekker veel op zetten. Regaal 3

Dit is een gedeelte van de woonkamer, mijn favoriete hoekje Vooraan de grote kast daar staat de tv in, daarnaast een naaitafeltje met heel veel kant. De kast ernaast daar staat de computer in. De paspop, een van mijn favorieten, heeft nu trouwens een oud corset aan, waar ik erg blij mee ben en het meidenkastje was mijn eerste aankoop Naast de tv kast staat een oud kastje wat van mijn oma is geweest en al vele kleuren heeft gehad. Daar bovenop een kastje wat ik bij de landelijk boerderij kocht.Woonkamer 5

De  andere kant van de kamer,

Achter de bank staat een oude servieskast die ik vond bij de kringloop.Daarnaast achter de eettafel staat een oud frans bedje, waar de katten vaak op liggenDaar komt ooit nog eens een klepbank is de bedoeling. Erboven een regaal, met een deel van mijn terrines. Het hoekkastje staat tegen de koelkast.Aan de andere kant van de servieskast staat een secretaire met mijn laptop, en daarbovenop een oud postkastje met heel veel kant.Het meeste heb ik zelf geverfd, is het niet wit, dan verf ik het wel.

Het regaal in de keuken heeft Wil zelfgemaakt. Ik wilde een grote dubbele, en die zijn bijna niet te vinden, gelukkig heb ik een man met 2 rechter handen, geweldig.Naast de afzuigkap hangt een oud vliegenkastje voor mijn borden, glazen enzo.Keuken 1

De kastenwand had ik gezien in de JDL, die wilde ik ook. Mijn man heeft hem samen met mijn broertje gemaakt van oude deuren. Superblij ben ik ermee. Ook hier weer een groot en klein regaal.De oude hoedendoos en knooplaarsjes zijn een van mijn laatste aanwinsten waar ik heel erg blij mee ben.IMG_7688

Silvers kamer, ook helemaal wit. Silver slaapt in een oud Frans bedje met een regaal en bedkroon erboven. De badkamer en Jay’s kamer zijn nog niet helemaal naar mijn zin dus die laat ik even.

Groeten Corien

 Dit is een oude publicatie omgezet naar nieuwe blogvorm.

 

 

 

 

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie